Arts & Design

Unde ieşim în weekend. Time Out vă recomandă

13 mai 2011 1064 afişări de Timeout
Din aceeaşi categorie
Unde ieşim în weekend. Time Out vă recomandă

Revista Time Out Bucureşti vă face agenda sfârşitului de săptămână. Aflaţi ce evenimente sunt prin oraş, ce filme rulează la cinema, în ce cluburi sunt concerte sau ce se joacă prin teatrele bucureştene.

1. Prin oraş: Noapte albă la muzee

Pe 14 mai, muzeele petrec din nou o noapte albă alături de vizitatori. Spectacole de culoare, muzică, lumini vă fac programul până în zori. În Capitală, 22 de instituţii şi-au anunţat participarea la "Noaptea Muzeelor". Muzeul Naţional de Artă îşi deschide porţile de la orele 19:00 până la 4 dimineaţa. Ca şi în anii trecuţi, vor avea loc evenimente conexe pornind de la ideea de dialog între artele plastice şi alte domenii artistice. După ce aţi mers pe traseul cultural toata noaptea, Muzeul Satului vă invită la "Dimineaţa Muzeului... la 75 de ani" (orele 09:00-14:00). Programul aniversar cuprinde teatru de umbre în sala "Gheorghe Focşa", o expoziţie de fotografie semnată de Şura Bancu, momente muzicale, lansări de carte şi recitaluri de poezie.

Găsiţi în Time Out traseul cultural pentru Noaptea Muzeelor

2. Film: Festivalul Filmului European

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Filmului European se desfăşoară până pe 15 mai la Cinema Studio şi Cinemateca Euforie. Sâmbătă rulează filmele "Copacabana" (orele 16:00), "Regata" (18:00) şi "Jefuitorul" (20:00). Duminică, în ultima zi a festivalului, rulează filmele "Războiul s-a sfârşit", "Motel Nana" şi "Ajami".

Citeşte în Time Out programul Festivalului Filmului European

3. Festival: EUROPAfest - jazz, blues sau pop?

Indiferent că sunteţi pasionaţi de jazz, blues, pop sau muzică clasică, EUROPAfest vă propune seri muzicale pe gustul fiecăruia. Pe 13 mai de la orele 19:00 se desfăşoară Gala festivalului care reuneşte în concert cele mai apreciate nume prezente la ediţia 2011.

Citeşte mai multe despre EUROPAfest în Time Out.

4. Film: Thor, cel mai nou super-erou

Anthony Hopkins şi Natalie Portman vă invită pe tărâmuri mistice. Acţiunea filmului se desfăşoară atât pe Pământul zilelor noastre, cât şi pe tărâmul Asgard. Thor, personajul principal al filmului, este un războinic puternic, dar arogant, iar acţiunile sale conduc la reizbucnirea unui război antic. Thor este exilat pe Pământ, unde este forţat să trăiască printre oameni. Filmul rulează la Hollywood Multiplex sâmbătă de la orele 21.15, 22:45 sau 23:45 şi duminică de la orele 19:30, 21:00 şi 22:00.

Citeşte în Time Out cronica filmului Thor.

5. Concert: Gentleman în ritm de reggae la Arenele Romane

Cunoscut pentru melodiile "Intoxication", "Rainy Days" sau "Superior" şi pentru colaborările cu artişti precum Capleton, Alborosie, Diana King, Sizzla, Martin Jondo, Gentleman cântă pentru prima dată în România pe 15 mai. În concertul de la Arenele Romane acesta va fi acompaniat de trupa The Evolution. În deschidere vor cânta East Roots şi El Negro. Biletul costă 60 de lei.

Citeşte în Time Out mai multe despre Gentleman & The Evolution

6. Teatru: "Funcţionarii" de la Metropolis

Mirela Gorea, Gelu Niţu şi Marius Gâlea urcă pe scena teatrului Metropolis pe 13 mai. Piesa "Funcţionarii" se joacă de la orele 19:00. Un bilet costă 21,20 de lei.

Citeşte cronica piesei de teatru în Time Out

7. Eveniment: Festivalul "Club A"

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului "Club A" începe pe 13 mai şi ţine până miercuri 18 mai. Programul din acest an este împărţit în trei secţiuni: Scena muzicală Club A, Cafeneaua Culturală şi evenimente stradale ce vor avea loc în zona Lipsani - strada Carada. Sâmbătă vor susţine concerte trupele Timpuri Noi, Trupa Veche, Byron. Duminică vor urca pe scenă Direcţia 5, Les Elephants Bizarres, Luna Amară.

Găsiţi programul complet al festivalului în Time Out.

8. Restaurant: Nou deschis - Bistro Epoque

Bistro Epoque (Hotel Epoque), restaurantul celui mai nou hotel-boutique de lux din Bucureşti, a fost inaugurat pe 12 mai. Creaţiile culinare ale restaurantului poartă semnătura lui Guy Martin, chef distins cu 2 stele Michelin, proprietarul Le Grand Vefour, primul restaurant de lux din Paris. Bistro Epoque este deschis zilnic între orele 6:30 şi 23:00.

9. Nightlife: Week-end în Fratelli

Dacă nu te tentează Noaptea Muzeelor, dar ai chef de party într-un club, Fratelli Lounge & Club este destinaţia potrivită pentru acest week-end. Tara McDonald şi DJ Monsieur Magic Chris încing atmosfera vineri, în timp ce Adrien Villanova mixează sâmbătă.

10. Workshop: Focus pe Bucureşti

"Arată-ne oraşul tău!" este tema unui workshop de fotografie iniţiat în această lună de fotograful şi arhitectul Vlad Eftenie împreună cu BandaFoto. Workshopul porneşte de la premisa că oraşul este o mare scenă pe care ochiul fotografic o parcurge ca privitor şi ascultător sensibil, ca povestitor. Atelierul debutează pe 14 mai la Orange Concept Store. Preţ 100 lei. Înscrieri şi detalii la www.bandafoto.ro.

Citeşte mai multe despre acest proiect în Time Out.