Arts & Design

Vintage, nude si... faimos

01 apr 2010 167 afişări
Din aceeaşi categorie

Fondat acum 85 de ani de Eli Belovitch si ginerele sau Harry Grosberg in Staffordshire, Belstaff este un brand specializat in jachete pentru motociclisti, faimos pentru faptul ca foloseste bumbacul tratat cu ceara. Daca la inceput era dedicat exclusiv pasionatilor de motoare, cu timpul a inceput sa lanseze colectii si pentru aviatori - jachete, manusi si alte accesorii impermeabile. In anii '80 Belstaff a intrat si pe piata vestimentatiei pentru golf. Compania a fost afectata destul de puternic de criza din piata de textile din anii '90 si si-a mutat fabrica la Wellinborough unde si productia a fost redusa. Pana in 1994 brandul si-a revenit si a lansat un nou material - Belfresh - o tesatura impermeabila dar care "respira".
Astazi Belstaff exista in Orientul Indepartat, Rusia, Statele Unite, Australia si America de Sud. In plus marca este cunoscuta pentru legatura sa din ce in ce mai stransa cu Hollywood. Daniel Radcliffe a aparut intr-o jacheta Harry Blouson special croita pentru el intr-unul din filmele Harry Potter, Hilary Swank s-a imbracat in Belstaff pentru rolul de pilot in Amelia, Tom Cruise a purtat Belstaff in Misiune Imposibila 3, Will Smith la fel in I Am Legend, Cate Blanchett in Iím Not There, Johnny Depp in Sweeney Todd si Brad Pitt in The Curious Case of Benjamin Button. Cat despre George Clooney si Angelina Jolie - poarta Belstaff chiar si atunci cand nu sunt pe platoul de filmare. Mai mult, Richard Branson va prezenta inaugurarea primului zbor comercial in spatiu din 2011 intr-o jacheta Belstaff. Iar Papa Benedict al XVI-lea se va incalzi in plimbarile sale prin gradinile Vaticanului tot cu o jacheta semnata Belstaff.
In Bucuresti, magazinul Belstaff a fost inaugurat anul trecut, iar saptamana aceasta a lansat oficial colectia de primavara-vara 2010. Una dintre noutatile acestui sezon este jacheta Replica (din piele de vitel tratata pentru a avea un aspect vintage).
Apoi, vesta englezeasca, tot din categoria new-entry, se conformeaza standardelor marcii: guler dublu de protectie, buzunare multiple, centura lata de sustinere, dublura detasabila, protectii omologate CE. Disponibila atat in varianta pentru femei, cat si pentru barbati, vesta Belstaff XL 500 Replica Jacket, marca standard a manufacturierului, este creata din materiale special adaptate pentru activitatile outdoor.
Belflex - tesatura de nylon produsa inca din anii 1960 de catre Dupont in exclusivitate pentru Belstaff, realizata dintr-un fir invelit pe dinauntru cu aluminiu pentru a reflecta caldura corpului - este si ea prezenta in colectia noua pentru a da elasticitate jachetelor.
Nuantele pastreaza tonurile naturale ale pielii - crem, nude, oranj, negru.