Auto

Care este cea mai scumpă maşină vândută vreodată într-o licitaţie? Costă 38 mil.$ şi a fost implicată într-un accident fatal

06 feb 2015 2068 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Anul trecut a fost unul al recordurilor pentru piaţa de lux, una dintre barierele doborâte fiind preţul de adjudecare al unei maşini premium. Este vorba despre un Ferrari 250 GTO Berlinetta care a fost vândut în vara anului trecut în cadrul unei licitaţii din California. Preţul de închidere a fost de 38,1 milioane de dolari, potrivit publicaţiei The New York Times.

Modelul face parte dintr-o serie de 36 de maşini construite în perioada 1961-1964. Deşi licitaţia organizată de casa londoneză Bonhams, una dintre cele mai vechi case de licitaţie din lume, a doborât vechiul record de 29,7 milioane de dolari deţinut de modelul Mercedes-Benz W196, aşteptările legate de modelul Ferrari erau mult mai mari şi se ridicau la suma de 50 de milioane de dolari.

Maşina a făcut parte din portofoliul lui Fabrizio Violati, un italian bogat care s-a stins din viaţă în 2010. Fostul campion olimpic la ski, francezul Henri Oreiller a murit în timpul unei curse la volanul acestei maşini, în 1962.

Maşina a fost complet refăcută în fabrica Ferrari.