Auto

Cele zece porunci ale luxului- Viorel Niculescu, proprietar Automotive Trading Team (dealer Jaguar, Land Rover)

04 oct 2013 2308 afişări
Din aceeaşi categorie

Zece porunci ale luxului:

Îmi amintesc că mama îmi spunea că ce e cel mai scump e şi cel mai bun, de aceea luxul se asociază în general cu preţul. Primul ceas de lux pe care l-am avut a fost un Pacha de la Cartier, cumpărat cu ajutorul  unui prieten la prima mea călătorie în Italia,  în martie 1990. El era la rândul lui cel mai bun prieten al concesionarului Cartier din Ferrara.

Primul costum tailor made l-am cumpărat în Stuttgart, când am fost la un turneu al lui Ion Ţiriac, chiar de la  la Hugo Boss. De atunci am avut parte de o listă lungă de ceasuri, costume sau călătorii.

1. Gastronomie.

Din punct de vedere gastronomic trebuie să încerci tot ce îţi place, gusturile se perfecţionează prin încercări. De aceea trebuie să ai încredere în cei care se pricep şi după mai multe încercări în restaurantele cunoscute, recomandate, cu stele Michelin îţi vei modela gusturile şi vei aprecia într-adevăr gastronomia haute cuisine.

2. Destinaţii de călătorie.

Nu ar trebui să ratezi nicio oportunitate de călătorie. Cu cât vezi mai mult, cu atât ţi se vor deschide orizonturi şi vei putea face diferenţa.

3. Ceas ca status simbol.

Orice ceas peste 5.000 de euro e o declaraţie în sine. Aici gusturile nu se pot discuta. Dacă îţi poţi permite un Richard Mille de 500.000 de euro (şi îţi şi place)  îl iei şi apoi vezi dacă lumea apreciază. Nu ştiu dacă-l va aprecia mai mult decât un Breitling de 16.000 de euro, de exemplu.

4. Maşină/barcă.

Eu personal aş alege ca maşină un Ferrari Scaglietti, iar pentru weekend un Range Rover Vogue. Pentru toată ziua recomand o bicicleta Diamant vintage.

5. Evenimente world wide.

Saloanele auto, de gadgeturi sau turnee de tenis.

6. Casă.

Pentru mine din casă nu ar putea să lipsească frigiderul de vinuri pentru că nu concep să nu pot bea un vin bun singur sau cu prietenii fără să fie la temperatura potrivită, sau în paharele potrivite.

7. Garderoba.

Un smoking, costumele sunt un must pentru  cine se respectă şi îşi permite.

8. Extravaganţă.

Nu cred într-o extravaganţă anume. Cred în aşa-numitul Bucket List, cele 100 de lucruri pe care ar trebui să le faci în viaţă ca să te consideri împlinit indiferent de costuri.

9. Gadget.

Orice apare pe piaţa şi îţi place.

10. Pasiuni.

Sunt fericiţi cei care îşi pot permite orice pasiune şi au timp ca să-şi aloce pentru aşa ceva, de la pescuit la colecţionarea de timbre.