Auto

Hot-hatch RS: Focus

19 mar 2009 26 afişări
Din aceeaşi categorie

Se pare ca Ford incepe primavara cu un nou "ghiocel". Destul de scump considerand pretul care il apropie de o specie de orhidee rara. Informatiile disponibile arata un pret de achizitie de 37.000 de euro, iar producatorul a anuntat ca va produce doar 5.000 de unitati ale modelului Ford Focus RS.

Ce vine la pachet cu aceasta culoare verde, aleasa culoare oficiala de catre constructor? Un motor de 2,5 litri, prezent si la versiunea ST, care dezvolta insa 305 cai-putere, nivel comparabil cu Impreza 2.5 WRX STI Sport si Mitsubishi Lancer Evolution.

Ii lipseste insa in continuare tractiunea integrala. Pentru a putea transfera puterea motorului, de 440 Nm, la trenul de rulare Ford a optat in acest caz pentru un diferential cu alunecare limitata care distribuie limitat cuplul in functie de treapta de viteza.

Fisa tehnica arata un timp de acceleratie de 5,9 secunde pana la viteza de 100km/h si o viteza maxima limitata la 263 de km/h. Irelevant pentru un potential client, consumul ajunge in regim urban la 13,4 litri/100 km si la 7 litri/100 km parcursul extraurban. In ceea ce priveste emisiile, acestea ajung la 225 grame CO2/km.

Fata de versiunea ST a Focus, RS cantareste cu 76 de kilograme mai mult (1.468) si are un indice aerodinamic comparabil cu al unei berline normale, de 0,38. Potrivit constructorului indicele aerodinamic nu a putut fi diminuat datorita nevoii superioare de racire a ansamblului de sub capota. In acest sens a fost montata si o grila inferioara cu o capacitate de absorbtie peste medie.