Ceasuri & Bijuterii

20 de ani de Parmigiani

02 iun 2016 1004 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

La finalul lunii trecute, pe 29 mai, casa Parmigiani a împlinit 20 de ani, momentul fiind marcat prin intermediul unei întâlniri restrânse la care au participat, alături invitaţii aleşi pe sprânceană, Michel Parmigiani şi Pierre Landolt, cei doi creatori ai brandului. Evenimentul a avut loc la palatul Beau-Rivage din Laussane.

Michel Parmigiani şi-a început cariera în 1976 atunci când a deschis un mic atelier de reparaţii şi recondiţionări de ceasuri chiar în mijlocul crizei quartzului, un fenomen care a zguduit din temelii industria ceasurilor mecanice, producătorii elveţieni fiind cei mai afectaţi.

“Atunci când cineva a avut şansa de a lucra cu atâtea minuni cu câte am lucrat eu nu ai cum să crezi că orologeria tradiţională are cum să dispară”, avea să spună mulţi ani mai târziu Michel Parmigiani.

În 1996 Parmigiani decide să cumpere activele care i-au permis să-şi construiască propriul brand. Casa Parmigiani a rămas de-a lungul anilor un atelier de recondiţionări de elită, dar a şi lansat piese care oglindesc talentul fondatorului său. Din 1996 Parmigiani a lansat nu mai puţin de 33 de mecanisme originale. Piesele Parmigiani sunt disponibile prin intermediul Cellini.