Ceasuri & Bijuterii

Al treilea trofeu red dot pentru Maurice Lacroix

27 mai 2010 51 afişări
Din aceeaşi categorie
Al treilea trofeu red dot pentru Maurice Lacroix

Maurice Lacroix a "comis-o" pentru a treia oara: brandul orologer elvetian a castigat si anul acesta premiul red dot pentru excelenta in design de produs, de data aceasta cu modelul Masterpiece Lune Rétrograde Limited Edition.

Modelul, disponibil in 250 de exemplare, a fost premiat pentru combinatia reusita de tehnologie, traditie si design modern. Juriul a citat simplitatea geometrica si simetria perfecta (rezerva de functionare este plasata in dreptul orei 2, iar data - in dreptul orei 10).

Acele aluneca silentios sub aperturile din cadran, iar un indicator special este rezervat pentru zilele saptamanii. Carcasa de 46 mm s-a remarcat si prin capacul de cristal safir, care expune toate secretele mecanismului, proiectat si produs de Maurice Lacroix.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 5 iulie, la Opera din Essen, iar evenimentul va avea un public de peste 1.000 de persoane. Ulterior, ceasul va fi expus timp de o luna la muzeul red dot din Essen - oras numit Centru cultural european pentru 2010, iar apoi va face parte cel putin un an din expozitia permanenta a muzeului de design red dot, care include peste 1.500 de produse, cea mai mare expozitie de design contemporan din lume.

Peter Zec, expertul in design care a fondat premiile red dot pentru design, spune ca produsele onorate cu acest premiu "se deosebesc de articolele produse in masa prin designul excelent si abordarea inovativa". Anul acesta juriul a evaluat 4.252 de produse din 57 de tari, doar pentru categoria design de produs.

Premiile red dot, lansate in 1955, sunt cea mai faimoasa competitie de design din lume si includ trei categorii: design de produs, design de comunicare si concept de design.

www.despreceasuri.ro