Ceasuri & Bijuterii

Arată-mi ce ceas porţi ca să-ţi spun cine eşti - GALERIE FOTO

27 mar 2011 682 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Italienii spun că oricine se respectă ar trebui să deţină cel puţin trei ceasuri: unul care se potriveşte cu profesia, un ceas mai sobru asortat la ţinute de seară şi încă un model, mai robust, pentru vacanţe şi sporturi.

În anii 50 - 60 brandul Rolex era cunoscut exclusiv printre piloţi şi scafandrii profesionişti care aveau nevoie mai mult de funcţiile ceasului decât de statusul pe care îl oferă acum. Iar branduri ca Patek Phillippe, Audemars Piguet sau Vacheron Constantin erau cunoscute doar de aristocraţi. Acum mult mai multă lume ştie diferenţa dintre un ceas de marcă şi un ceas fără pretenţii. Iar alegerea ceasului a devenit pentru cei care ţin la imagine, la fel de importantă precum croiala costumului, calitatea genţii purtate sau înălţimea tocului de la pantofi. De asemenea un ceas trebuie să se potrivească personalităţii dar şi ocaziei la care e purtat.

Bancherul

Patek Philippe Calatrava (de la 12.980 de lire sterline)

Ceasul unui bancher ar trebui să fie, mai ales în vremurile noastre, discret, sobru şi solid. Modelul Calatrava s-a născut în Marea Depresie din 1932 şi rămâne şi astăzi un ceas potrivit pentru timpuri grele. Ceasul combină funcţionalitatea cu eleganţa iar aspectul său modest reuşeşte să-l păstreze în anonimat pentru un necunoscător.

Antreprenorul

Richard Mille RM038 (de la 380.000 de lire sterline)

Un antreprenor ştie că trebuie să inspire succes potenţialilor investitori şi cunoaşte importanţa micilor detalii care fac diferenţa.De aceea un ceas de la Richard Mille e o alegere potrivită pentru un antreprenor, pentru că nu trebuie să fii connaisseur ca să le apreciezi complexitatea Iar modelul RM038 este o minune tehnologică, cu un mecanism tourbillion care suportă şocul loviturilor de golf, de exemplu. Dar nu numai, Rafel Nadal a purtat un astfel de ceas când a câştigat Wimbledon-ul.

Fashionista

Dior VIII ( de la 3.000 de lire sterline)

În modă numele înseamnă totul iar preferinţele vor varia pentru o fashionsta de la Dior la, Chanel, Cahumet, Cartier , Graff, Harry Winston sau alte branduri care realizează ceasuri serioase. Însă seria de ceasuri Dior VIII se remarcă prin brăţări şi carcase solide, arhitecturale şi în acelaşi timp delicate şi elegante precum celebra little black dress". După preferinţe, ceasurile Dior VIII pot fi cumpărate în două mărimi -33 milimetri sau 38 milimetri, bătute sau nu în diamante, cu sistem automat sau cuartz.

Jet setter-ul

Vogard The Traveller

Pentru jetsetteri brandul Vogard a lansat modelul de ceas The Traveller care are două caracteristici inedite: metoda patentată prin care ceasul îşi schimbă cu uşurinţă ora şi destinaţia şi posibilitatea de a comanda ceasul în oricare dintre cele 24 de oraşe gravate pe carcasă.

Boemul

Van Clef& Arpels (77.500 de lire sterline)

Inspiraţi de legendele lui Jules Verne, bijutierii de la Van Clef au realizat o serie limitată de ceasuri ce conţin elemente din poveştile scriitorului. Croită parcă pentru firile boeme este seria "Cinci săptămâni într-un balon" care arată pe cadran un balon ce se ridică deasupra Zanzibar-ului. Ce poate fi mai aventuros şi romantic decât o călătorie într-un balon cu aer cald?

Spionul

Bremont Supermarine 500 ( de la 2.995 de lire sterline)

Aşa cum am învăţat de la James Bond un ceas potrivit pentru spionaj trebuie să fie multifuncţional dar în acelaşi timp discret, pentru a nu atrage atenţia. Bremont Supermarine 500 cronometrează cu precizie, e rezistent la scufundări, la câmpuri magnetice şi cel mai potrivit, probabil, pentru marii spioni ai lumii.