Ceasuri & Bijuterii

Bagajul unui călător prin lume

09 iun 2011 804 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Unii vor alege vara aceasta festivaluri de muzică, alţii plaje însorite şi atât de liniştite, încât poţi auzi peştii înotând. Poate firile mai artistice vor alege Berlinul sau Londra, romanticii vor zbura către Paris, iar "fashionistas" spre Saint Tropez. Şi fiecare se va întreba cel puţin o dată înainte de plecare: "Oare am uitat să pun ceva în bagaj?".

Designerul George Neagu spune că atunci când călătoreşte la Paris preferă să ia geamantanul gol pentru a se întoarce cu el plin. Şi totuşi, la plecarea spre oraşul luminilor nu uită niciodată să-şi ia cu el parfumul arăbesc, exotic, pantofii de catifea, bijuterii şi doar un tricou de bumbac de la Pull and Bear pentru ca pe celelalte zece să le cumpere din excursie. "Îmi iau de asemenea şi iPod-ul, îmi place să mă plimb prin Paris cu Goldfrapp în căşti."

De obicei, pentru Paris arunci în bagaj o eşarfă, un sacou de catifea, poate un parfum Hermes, o pereche de pantofi vintage asortaţi la o geantă cochetă, tot vintage (se pot cumpăra de la Atelier Aiurea) şi clasica bluză cu model marinăresc. La fel de potriviţi ar fi şi o pereche de pantofi din colecţia capsulă a Mihaelei Glăvan cu imprimeuri inspirate din lucrări de artă.

Pe lângă acestea, orice inspiră decadent, romantic şi excentric îşi va găsi locul sigur într-una dintre serile petrecute pe marginea Senei. Totuşi, vara Parisul rămâne de obicei oraşul turiştilor pentru că parizienii îşi iau zborul spre sudul Franţei şi Coasta de Azur.

Cu atât mai mult oraşul se colorează cu influenţe din toate culturile. The Sartorialist - blogul pe care găseşti cel mai interesant îmbrăcate personaje din toate colţurile lumii - a ilustrat deja, pentru prima lună a verii, tendinţe din oraşe ca Barcelona, Milano, New York sau Tokio.

Se poartă rochiile albe cu volane asortate la bocanci, ţinutele casual cu imprimeuri şi costumaţiile în curcubeu de culori care sunt vara aceasta în trend. De fapt înainte de a pleca spre orice destinaţie e bine să luaţi în bagaj puţină inspiraţie de pe blogul de mai sus şi de pe stylediary.ro, site-ul consultantului de stil Irina Markovits.

Cei cărora le place Londra sau Berlin pentru cultură şi viaţa de noapte se vor inspira probabil şi din colecţiile de primăvară-vară ale designerilor nonconformişti Gareth Pugh sau Ann Demeulemeester.

Ori că ajungi în Camden Town, Londra sau în Studio 54 din Berlin, în bagaj trebuie să pui ceva puţin punk, gothic şi "deranged". Ţinute "deconstruite" găseşti la magazinul Hobirama din Hanul cu Tei sau în colecţiile designerului român Lucian Broscăţean. Pentru cei ce preferă un look mai funky şi mai "dulce", o pereche de pantofi Irregular Choice (se găsesc şi în Bucureşti) vor salva situaţia.

De la urbanii care nu pot renunţa la plăcerile oferite de oraş trecem la cei care lasă totul în urmă şi-şi beau şi dansează minţile la festivaluri de rock.

În primul rând, trebuie menţionat că un festival rock nu înseamnă, din punctul de vedere al stylingului, "all black" sau hard core. Chiar şi Marc Jacobs a spus anul trecut că s-a săturat să vadă lumea îmbrăcată în negru şi ţinte.

Bagajul de festival trebuie să cuprindă cel puţin un outfit bine gândit pentru fiecare dintre cele minimum trei zile de petrecere.

Nu trebuie să lipsească jeanşii scurţi, cizmele de vară sau pălăria de paie. Magazinul Accesorize are câteva modele potrivite pentru un buget mediu. Tot de la Accesorize se pot cumpăra şi agrafe-flori sau bentiţe colorate. Nici chiar hard rock-ul nu exclude un accesoriu frumos de păr.

De reţinut că şi în bagajul de festival trebuie lăsat puţin loc liber, atât pentru suveniruri cu capete de mort, cât şi pentru shopping neaşteptat ca de exemplu pelerine de ploaie şi cizme de cauciuc - în caz că festivalul tău s-a transformat într-o baie de nămol, după ploaie.

De la rock la sunetul liniştit al valurilor, aruncăm o privire şi în bagajul celor care vor alege plaje însorite pentru a scăpa de realitatea urbană. Pentru destinaţii precum Grecia, Saint Tropez sau Bora Bora din bagajul de vacanţă nu trebuie să lipsească cremă de plajă şi ochelari de soare în stilul "ochi de pisică" al anilor '50 - '60 , semnaţi de Christian Dior, sau ochelari "John Lennon" precum cei semnaţi de Proenza Schouler sau Armani.

Designerii propun anul acesta şi câteva costume de baie cu modele interesante - Giles Deacon a adăugat fulgi costumelor sale, iar Emilio Pucci s-a jucat cu imprimeuri.

Iar pentru modele mai clasice Victoria Secret sau ID Sarrieri sunt întotdeauna o alegere potrivită. Şi în final un model de rochie romană în stilul celor realizate de casa de modă Issa sau de designerul român Rhea Costa.