Ceasuri & Bijuterii

Cât te costă să-ţi astâmperi foamea cu cel mai scump “haute dog” din lume

04 apr 2011 100 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cât te costă să-ţi astâmperi foamea cu cel mai scump “haute dog” din lume

Cel mai scump hot dog din lume a ajuns anul trecut în Cartea Recordurilor, iar anul acesta în meniul unuia dintre cele mai populare restaurant din New York.

"Serendipity Foot Long Haute Dog" costă 69 de dolari şi se găseşte pe meniul restaurantului Serendipity 3. Hot dog-ul lung de 30 de cm este făcut din vită gătită în ulei de trufe albe şi aşezată într-o chiflă "pretzel" adusă din Germania. Chifla este la rândul ei prăjită în unt de trufe albe. În loc de clasicele sosuri de ketchup şi muştar, hot dog-ul are ca topping foie gras de raţă cu trufe negre şi este servit cu muştar Dijon din trufe negre, ceapă caramelizată Vidalia şi ketchup din roşii organice.

"Hot-dog-ul face parte din cultura americană dar 'haute-dog-ul' nostru este pur glamour", spune pentru AFP Stephen Bruce, proprietarul Serendipity 3.

Aceeaşi cafenea deţine recordul şi pentru cea mai scumpă îngheţată Sundae şi pentru cea mai mare cantitate de ciocolată caldă.

În 2008, Bruce s-a asociat cu bijutierul Euphoria pentru a crea "Frozen Haute Chocolate", un desert realizat dintr-un mix de 28 dintre cele mai scumpe şi exotice soiuri de cacao din lume. Desertul mai conţinea şi aur de 23 de carate comestibil şi era asezat pe un suport din aur, diamante şi trufe. Preţul pentru desert a fost de 25.000 de dolari.