Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri cu povesti

20 aug 2009 330 afişări
Din aceeaşi categorie
Ceasuri cu povesti

Erich Chirea, HP PSG marketing manager, a primit „primul ceas adevarat" la varsta de 10 ani. Era un Atlantic. „A fost primul meu contact cu timpul... incepusem sa numar orele." Apoi a avut un Longines, „ceas de buzunar pe care l-am cumparat de la un coleg. Il primise de la bunicul lui, fost angajat la Caile Ferate. Era un ceas vechi si frumos, din argint, gravat. Il mai am si acum", povesteste Chirea.

In timp a inceput sa colectioneze tot felul de ceasuri accesibile in anii ‘80. „Interesat fiind de mecanisme si pentru ca am studiat fizica, primul ceas din anii '90 a fost unul spectaculos pentru mine la acea vreme - Movado Vizio (un ceas care poate fi considerat un pseudoperpetum mobile pentru ca are un condensator incarcat de partea mecanica atunci cand ceasul e purtat)." Erich Chirea spune ca i-a placut intotdeauna prospetimea brandului Swatch. Mai mult decat atat, i-a placut modelul de business. Dar, cel mai important, ii plac ceasurile care spun povesti. El insusi are povesti despre ceasuri pentru care a simtit „dragoste la prima vedere" - „cea mai puternica e pentru Girard Perregaux. Apoi pentru Glashütte, pentru faptul ca au niste mecanisme deosebite, si pentru ca pastreaza aerul anilor '50-'60. Pentru Blancpain si pentru Breguet. Pentru Zenith, pentru ca e mereu avangardist. Pentru Jaeger LeCoultre".

Ceasul pe care il poarta acum este un Ulysse Nardin. „E special, pentru ca e o editie limitata si l-am luat intr-un moment deosebit pentru mine", spune Chirea.