Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri şi bijuterii de colecţie potrivite pentru sezon - GALERIE FOTO

10 iun 2012 1380 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Vremea la Capeland

Baume&Mercier a lansat anul acesta în colecţia Capeland 13 modele noi de ceasuri sport chic pentru bărbaţi. Ceasurile păstrează linia tradiţională a companiei îmbinând în acelaşi timp istoria cu designul contemporan.

Noile modele au atributele de bază ale colecţiei iniţiale - numerale arabice, indicatori tahimetru şi telemetru şi butoane retro. Cadranul are 44 de mm, mai mult cu doi mm decât modelele precedente, iar carcasa este inspirată de data aceasta din liniile unui cronograf vintage din 1948. Mecanismul cronograf poate fi admirat prin capacul de safir de pe spate. Noul model este uşor de purtat fiind dedicat persoanelor care călătoresc mult iar pentru a păstra aspectul de sport chic, ceasul e disponibil în două variante de curea, din piele de crocodil sau brăţară de metal.

Vânt în pupă

Sailing Touch, ceasul lansat anul acesta de Tissot este compania perfectă pe barcă, în timpul furtunii sau pe ape linişite. Modelul este echipat cu 13 funcţii multiple activate prin intermediul ecranului tactil. Cele mai importante dintre ele sunt Meteo - capacitatea de prognoză meteorologică, Tide - calculator al mareelor (curentul de flux şi curentul de reflux) ​​şi Regatta - numărătoarea inversă în cazul unei competiţii pe apă. Pe lângă acestea, Sailing Touch are un dispozitiv de măsurare a vitezei în raport cu distanţa, un compas, afişaj pentru două zone de timp şi un calendar perpetuu. Influenţele maritime pot fi observate şi în design, astfel cadranul este albastru, iar indi­catorii orari sunt coloraţi la vârf cu roşu şi albastru pentru a aminti de steagurile marine.

Noul model are rezistenţă la apă până la 10 bar, mecanism quartz, carcasă din oţel şi curea din cauciuc care poate fi prelungită pentru a fi purtată peste echipament de vreme rea.



Planet Ocean

Ceasurile din seria Seamaster Planet Ocean au fost apreciate încă de la lansare, în 2005, pentru inovaţii în industrie aduse de mecanismele cu escapement coaxial. Anul acesta Omega adaugă colecţiei câteva modele noi pregătite pentru aventuri sub apă. Ca şi modelele precedente, Omega are bezel rotativ unidirecţional, supapă de evacuare heliu şi rezistenţă la apă până la 600 de metri.

Indecşii de pe cadran sunt acoperiţi cu vopsea SuperLuminova şi emit o lumină albastră, la fel ca şi indicatorii orari. Excepţie fac minutarul şi indicatorii de pe bezel, care emit o lumină verde, ceea ce face citirea timpului mai uşoară pentru scafandri. Ceasurile sunt echipate cu calibre coaxial, iar arcul balaniserului e realizat din silicon asigurând stabilitate sporită. Pentru acest model Omega oferă garanţie timp de 4 ani.

În centrul atenţiei

Corum a adăugat modelul Centro Mono - pusher la deja cunoscuta linie Admiral's Cup, una dintre cele mai importante colecţii ale brandului care reprezintă ceasurile sale sport.

Datorită meca­nis­mului Corum CO961 brandul a re­scris co­durile crono­grafului mono pusher: mi­nutarul cro­no­grafului a fost plasat într-un afişaj dedicat şi dispus astfel pe aceeaşi axă ca in­dicatoarele orare convenţionale- de aici şi numele "Centro Mono pu­sher".

Rezultatul este de­signul minimalist pentru un cronograf şi citirea mai lizibilă a timpului. Cro­no­graful cu complicaţie single-pusher este echipat cu me­ca­nism automatic.

Car­casa realizată din titaniu cu tratament black PVD are diametrul 44 mm, cadranul este tip multi-strat, decorat cu motiv Cotes-de-Geneve. Ceasul are etan­şeitate până la 10 atm. Ceasul a fost lansat într-o serie limitată de 555 de piese.

Breitling Superocean

Modelul Superocean Chronometre Automatic de la Breitling se remarcă prin rezistenţă la apă, la adâncimi de 2000 de metri şi prin carcasă mai mare ce ajunge la un diametru de 44 mm. De­signul ceasului a fost realizat pentru a scoate în evidenţă nu­meralele, împărţirea timpului în sferturi de oră şi jocul de lumini de pe cadranul negru. Superocean este echipat cu un mecanism automatic cronometru certificat COSC, păstrând tradiţia mecanismelor de la Breitling. Ceasul este dotat şi cu o valvă de siguranţă care foloseşte la echilibrarea presiunii în exteriorul şi interiorul carcasei. Cureaua poate fi din cauciuc sau oţel.

Marina lui Breguet

Anul acesta colecţia Marine de la Breguet s-a îmbogăţit cu un nou model de ceas din oţel sau aur roz. Funcţia de timp dual a modelului Marine GMT este utilă mai ales pentru cei care călătoresc mult şi este afişată prin două indicatoare centrale. Timpul de referinţă este afişat într-un inel central, iar apertura pentru dată în zona timpului de referinţă face ca ceasul să fie şi mai practic.

Ceasul inspiră dinamică şi acţiune prin carcasa sa cu diametru de 42 de mm, cureaua din cauciuc şi garda care protejează bezelul. În contrast, cadranul este elegant fiind subliniat de inelele intercalate subtil. Orele de referinţă sunt definite prin nu­merale romane, iar cele din zona de timp alternativă prin numerale arabice. Ceasul are o rezervă de putere de 72 de ore şi are 28.000 de vibraţii pe oră.

Bijuterii

Iasomie preţioasă

Carrera y Carrera a ales ca temă pentru noua sa linie de bijuterii floarea de iasomie, atât de preţuită în Andaluzia, Spania.

Floarea este renăscută sub forma unei mici sculpturi în aur şi diamante şi respiră prin liniile şi materialele folosite un aer romantic de vacanţă.

Dacă aroma iasomiei a fost dintotdeauna o sursă de inspiraţie pentru multe culturi, de data aceasta formele senzuale ale florii transpuse în inele şi coliere sunt cele care transpun purtătoarea în lumea celor o mie şi una de nopţi.

Tentacule şi diamante

Viaţa subacvatică a inspirat de-a lungul vremii mulţi mari bijutieri care au îmbrăcat în pietre preţioase vegetaţia şi vietăţile mărilor şi oceanelor.

Roberto Coin a realizat la rândul său o colecţie de caracatiţe din aur ornate cu diamante maron şi pietre preţioase care îşi întind braţele în jurul inelarului.

Cufărul cu bijuterii

Colecţia de bijuterii La Malle aux Tresors, prezentată de Louis Vuitton într-unul din cuferele sale iconice, conţine o serie de piese spectaculoase care redau călătorii prin lume, cu barca, balonul cu aer cald sau avionul care străbate cerul înspre Paris şi New York.

Inelele ornate în cocktailuri de pietre preţioase şi diamante unicat sau colierul ce preia din forma turnului Eiffel sunt câteva dintre comorile din cuferele lui Louis Vuitton.

Trandafiri marini

Un an mai târziu de la lansarea colecţiei Limelight Garden Party în grădina luxuriantă a brandului Piaget au răsărit alte pietre preţioase şi forme voluptoase de petale. Printre acestea trandafiri din aur alb de 18 carate ornaţi cu 89 de diamante briliante şi un safir tăiat în formă de pernă, alături de o pereche de cercei ornaţi cu nu mai puţin de 178 de diamante briliant.


Apetit pentru diamante

Chopard provoacă papilele gustative ale gurmanzilor de Haute Joaillerie prin colecţia Precious Temptations. Meniul include coliere sautoir, inele şi cercei în culori apetisante, ornate în safire roz, ametiste, tourmaline şi opal care par adevărate delicatese de pe masa Mariei Antoaneta. Bijuteriile strălucesc în nuanţe de căpşuni, fistic şi deserturi din bufetul cu plăceri vinovate de la Chopard.

Flori de gheaţă

Colecţia My Flower de la Alfieri&St John este inspirată de natură şi reinterpretează într-o manieră clasică unul dintre elementele sale primare: floarea. Inelele cu petale din diamante şi pietre preţioase recreează forma margaretelor pavate cu safire sau rubine în nuanţe intense. Colecţia My Flower este dedicată femeilor elegante care apreciază simplitatea dar în acelaşi timp detaliile preţioase.