Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri si bijuterii de sezon

07 iul 2012 1086 afişări
Din aceeaşi categorie

OROLOGERIE

Vintage şi modern

A. Lange & Söhne a sponzorizat pentru prima oară anul acesta prestigiosul concurs care premiază maşinile de epocă, Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Brandul nemţesc a prezentat o piesă unică din colecţia Lange 1 Time Zone câştigătorului ediţiei de anul acesta al concursului desfăşurat pe malul lacului Como.

Modelul oferit ca premiu, lansat iniţial în 2005, prezintă de data aceasta indicatori orari fosforescenţi şi este placat cu aur alb. Time Zone 1 este ceasul ideal pentru jet setteri datorită afişajelor pentru mai multe zone de timp.

Ceasul dispune de un bezel rotativ inscripţionat cu 24 de oraşe care repre­zintă 24 de zone de timp. Un mecanism de sincronizare permite afişajelor secundare pentru zonele de timp să se conecteze automat la cadranul principal, indica­toarele secundare preluând astfel automat poziţia indicatoarelor principale.

Ceasul are o rezervă de putere de trei zile şi este dotat cu un calibru L031.1.

Cursa timpului

Parteneriatul Tag Heuer cu evenimente precum Monaco Grand Prix, Indy 500 sau cursa 24 de ore de la Le Mans este unul firesc având în vedere că brandul elveţian a fost cel care a lansat pentru prima oară, în 1911, cronograful de bord, denumit atunci Time of Trip.

Tag Heuer a lansat o ediţie limitată de 1.200 de ceasuri Monaco Calibre 12 Chronograph-ACM, din colecţia Monaco, pentru a sărbători parteneriatul cu Automobile Club de Monaco. ACM a fost fondat în 1890, este unul dintre cele mai vechi şi prestigioase cluburi auto şi organizatorul Grand Prix de Monaco F1, dar şi al Rallye de Monte Carlo. Ceasul tribut dispune de afişaje placate cu argint şi de o curea din piele de crocodil. Logo-ul Monaco şi Tag Heur apar în dreptul orei 12, iar logo-ul ACM apare la ora 6. Indicatorii orari şi cusătura portocalie de pe curea amintesc încă o dată de cursele auto.

Verde britanic

Breitling şi Bentley continuă colaborarea începută în urmă cu 10 ani şi lansează împreună noi colecţii de ceasuri de mână, dar şi de bord pentru modelele de top Continental. Ceasurile Breitling dedicate lumii auto dispun de caracteristici tehnice exclusive şi mecanisme performante certificate de COSC.

Pentru a sărbători lansarea modelului Continental GT în toamna lui 2010, Breitling a lansat o versiune exclusivistă a cronografului Bentley GMT, în ediţie limitată de 1.000 de piese. Ceasurile se disting prin culoarea bezelului interior şi a curelei de cauciuc, ce aminteşte de verdele tradiţional al maşinilor britanice de curse. Pe cadran se pot citi mai multe zone de timp, iar pe inelul rotativ sunt gravate cele mai importante capitale ale lumii.

Exploratorii de la Hublot

De la fotbal şi maşini de curse Hublot a intrat recent în domeniul filozofiei şi al ştiinţei prin lansarea piesei Antikythera, un ceas inspirat de un "computer antic" cu o vechime estimată la 2.000 de ani, descoperit pe o epavă din apropierea insulei greceşti Antikythera.

Ceasul este o replică în miniatură a misteriosului calculator astronomic, cu funcţii adăugate de Hublot, iar realizarea sa a durat aproximativ patru ani.

"Mecanismul era la bază un calculator astronomic care funcţiona cu o manivelă laterală şi vedea cu exactitate când au loc eclipsele de Lună şi de Soare. Noi i-am adăugat un tourbillon pentru a-i da viaţă", a declarat dezvoltatorul mecanismului, Mathias Buttet.

La fel ca şi mecanismul iniţial şi ceasul are două feţe. "Deşi luna astăzi nu mai e utilă decât pentru îndrăgostiţi" pe prima faţă a ceasului sunt afişate fazele Lunii în relaţie cu semnele zodiacale, calendarul jocurilor olimpice antice, calendarul egiptean şi poziţia Soarelui. Indicatorul pentru fazele Lunii arată şi constelaţiile din spatele astrului, în fundal, când Luna se deplasează pe cer.

În stânga sus se regăşte un disc care indică numele oraşelor care găzduiau jocurile olimpice.

Spatele mecanismului dezvăluie ciclurile astronomice: Callippic, Metonic, Saros şi Exeligmos.

În lume există doar patru exemplare din acest ceas, unul este expus în Muzeul de Istorie din Atena, unde se află şi piesa originală, al doilea este în Muzeul de Arte din Paris, cel de-al treilea va rămâne în Muzeul Hublot din Elveţia, iar ultimul va fi scos la licitaţie, cu un preţ de pornire de 1,5 milioane de euro, devenind astfel unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume.

BIJUTERII

Regatul cristalelor

Pentru colecţia de toamnă-iarnă Swarovski defilează cu piese ce îmbină moştenirea tradiţională cu moder­nitatea, într-un mix rock-baroc.

Femeia potrivită pentru noile bijuterii din cristale are personalităţi multiple, poate fi la fel de bine DJ, blogger, designer, artist visual sau femeie de afaceri îmbrăcată într-o ţinută de seară. Bijuteriile sunt realizate prin combinaţii între metale ca aur, argint sau oţel pentru un look vintage, broderii şi cristale inspirate din cultura Asiatică, dar şi din mediul urban modern.

Colierul Singapour poate fi purtat ca o eşarfă, cravată sau curea şi e realizat din cristale multicolore şi ciucuri pavaţi cu cristale rubinii.

Pietre rare

Istoria producătorului elveţian de bijuterii Frieden începe acum mai bine de 100 de ani, în 1898, în faimoasa vale elveţiană Emmental, unde bunicul proprietarului de astăzi al manufacturii, Emil Frieden, crea în modestul său atelier bijuterii de argint pentru costu­mele tradiţionale de folk.

În 1954 Frieden era unul dintre primii membri fondatori ai pavilionului de bijuterii de la Basel iar astăzi micuţul atelier a devenit furnizorul a sute de bijutieri din întreaga lume şi a ajuns recent şi în Bucureşti, în magazinele Helvetansa.

Toate bijuteriile Frieden sunt fabricate din aur galben sau alb de 18 k sau din platină şi sunt recunoscute pentru combinaţiile inedite de pietre rare precum diamante neşlefuite, safire din Masdagascar, perle conch, perle din Marea Sudului sau Tahiti. Printre colecţiile Frieden cele mai spectaculoase sunt piesele Diamas care combină naturaleţea diamantelor neprelucrate cu strălucirea diamantelor atent tăiate, forma lor barocă lasând designerului posibilitatea de a crea piese unice cu aspect "hand made". Casa Frieden creează şi bijuterii personalizate, la cererea clienţilor, care pot lua forme dintre cele mai variate.