Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri şi bijuterii de sezon. GALERIE FOTO

07 nov 2011 545 afişări de Ioana Mîţu
Din aceeaşi categorie

OROLOGERIE
Timp în viteză

Modelul Cosmograph Daytona a fost lansat în 1963 pentru cei care sunt pasionaţi de viteză şi maşini sport. Chiar numele ceasului, Daytona, este inspirat din faimosul circuit de viteză din Statele Unite. Noul Oyster Perpetual Cosmograph Daytona onorează modelul original fiind însă upgradat cu tehnologie de ultimă oră.

Modelul dispune de un nou bezel Cerachrom, dezvoltat de Rolex, realizat din ceramică avansată, rezistentă la zgârieturi şi noncorosivă. Mecanismul ceasului este bazat pe Calibrul 4130 lansat în anul 2000, iar designul a renunţat la complexitate în favoarea funcţiona­lităţii.

Carcasa ceasului e realizată dintr-un aliaj din scoică şi aur roz de 18 carate, brevetat de Rolex, iar cureaua este din piele de crocodil.



Tribut către Vermont

El Primero era "primul calibru cronograf cu întoarcere automată, cu ajutorul unei mase oscilante în jurul unui rulment plasat cen­tral", aşa cum a explicat manufactura în 1969.

El Primero este unul din mecanismele care au definit istoria industriei orologere, iar astăzi inginerii Zenith au reuşit să dezvolte un sistem care-i asigură mai mult de 50 de ore rezervă de mers, în ciuda spaţiului limitat pentru arc şi a uriaşei energii necesare pentru cele 36.000 de vibraţii pe oră.

Zenith El Primero 36'000 Vph Tribute to Charles Vermont este o ediţie dedicată ceasorni­carului care a salvat mecanismul El Primero de la moarte, în 1970.



Design în detaliu

Cu o formă inspirată de liniile pure ale brăţării Frey Wille cu acelaşi nume, noul ceas-bi­ju­te­rie Regina dis­pune de o coroană ascunsă - o soluţie tehnică complicată - şi un cadran cu un design exclusiv: aripa Sphinx-ului în detaliu, disponibil atât în varianta placată cu aur galben, cât şi în versiunea placată cu rodiu şi paladiu.

Noul model Regina e prevăzut cu mecanism ETA cuarţ şi geam din cristal de safir.



BIJUTERII

Povestea de pe lac

Ceasul-brăţară Grenouille de Boucheron îm­bracă încheietura mâinii într-o sce­nă de pe lac. O broască acoperită în rubine mov pierde tim­pul pe o petală de nufăr, urmărind cu ochii săi din sma­ralde o floare bătută în dia­mante, care pluteşte lin pe lângă. Floarea as­cunde însă un secret între petalele sale preţioase. Printr-o simplă pivotare a petalelor, brăţara se transformă într-un ceas cu mecanism din cuartz.



Glamour contemporan

Bijuteriile Brunissimi by Pasquale Bruni combină stilul retro cu accente contemporane. Designul lor este rezervat femeilor puternice care nu se tem de exces şi care iubesc glamour-ul. Inspirate din formele naturii (Prato Fiorito), dedicate unor personaje celebre precum Marilyn Monroe (Marilyn) sau prinţesa Sissi (Sissi), fiecare dintre bijuterii are o poveste de spus.

Toate colecţiile sunt lucrate manual de către maeştri artizani italieni, ce au moştenit tehnicile şi secretele acestei arte sub directa în­drumare a lui Pasquale Bruni şi a fiicei sale Eugenia Bruni, director de creaţie.



Bijuterii prêt à porter

Pomellato a fost brandul care a introdus penrtru prima oară, în anii '60, conceptul de bijuterii pret a porter. Doamnele au început să nu mai vadă bijuteriile ca pe un status symbol ci ca pe un accesoriu care poate fi schimbat în funcţie de momentele zilei, la fel ca hainele. Pietrele preţioase într-o combinaţie infinită de culori permit celor care le poartă să le asorteze la orice ţinută. Pietrele preferate de artiştii Pomellato sunt to­pazul, onixul sau tur­ma­lina roşie, iar com­­­­binaţiile dintre aces­tea se re­găsesc în colecţii precum "Narciso", "Si­rene", "Ve­leno", "Harem" sau "Capri".



Twist'n Ivy

Brandul Mikimoto este recunoscut pentru folo­sirea perlelor de cultură din Marea Sudului. Anul acesta Mikimoto a lansat Twist şi Ivy, o serie de bijuterii din perle şi pietre preţioase

Twist este o colecţie organică, din forme libere care a fost realizată astfel încât să dezvăluie perla din toate perspectivele, iar pentru acest lucru bijutierii Mikimoto au încadrat meticulos fiecare perlă în parte. Bijuteriile sunt realizate din aur de 18 carate şi sunt împodobite cu perle albe, negre şi aurii puse în valoare de diamante.

Ivy este o combinaţie de bijuterii de lux realizate în linii contemporane, în antiteză cu tot ce înseamnă clasic. Ivy foloseşte perle de cultură mai mari de 13 mm, îmbrăcate în ramuri pavate cu diamante.



Bijuterii acvatice

Carrera y Carrera a lansat recent două colecţii de bijuterii inspirate din viaţa marină. Bijuteriile din colecţia Calipso sunt minisculpturi ale vieţii acvatice din Marea Mediterană, cu forme exuberante şi volume supradimensionate. Inelele Calipso sunt interpretarea formelor unduitoare ale cochiliilor, meticulos realizate din aur galben sau alb şi băutute în diamante.

Linia Atenea formează un set de stele de mare de dimensiuni şi volume diferite în care aurul şi diamantele se îneacă în propria lumină. Bijuteriile sunt sculptate de către maeştrii bijutieri ai brandului Carrera y Carrera în volume generoase, creând iluzia mişcării continue.