Ceasuri & Bijuterii

Colecţionarul de suveniruri... Esin Ugurtay, director de dezvoltare la URB Group Rulmenţi

24 feb 2012 841 afişări
Din aceeaşi categorie

Pasiunea mea pentru pietre a început în primul an de liceu, cu colierul cu pietre de chihlimbar adus de tatăl meu din Polonia, era primul colier valoros pe care-l deţineam. Între timp am ajuns să deţin o colecţie respectabilă de accesorii cu pietre, culese din călătoriile mele de afaceri. Călătoresc cel puţin o dată pe săptămână şi fiecare colier sau inel are o poveste din altă ţară.

Diamantele sunt şi pentru mine indispen­sabile ca pentru orice femeie. O poveste spu­ne că vârful săgeţii zeului iubirii Eros este din diamante. Eu n-am găsit săgeata dar am găsit cheia aceasta, în Singapore.

Acest set este un cadou de la mătuşa mea, care e născută în aceeaşi zi cu mine. Este un set cumpărat din Italia şi e lucrat manual cu pietre de turcoaz şi diamante. Cel mai mare efect al acestui colier este că mi-aduce aminte că am o casă şi o familie la care să mă întorc. Se spune că piatra de turcoaz creează dependenţă de familie.

Medalionul a împlinit anul acesta 100 de ani. A fost realizat prin montarea unei monede de aur pe un suport de aur. Am cum­părat mo­neda în schimbul unei sume de bani considerabile, din Buda­pesta, Ungaria.

Am luat medalionul cu îngeri din Sofia, Bulgaria. Designerul piesei mi-a explicat că piatra albastră de pe primul înger te apără de deochi, perla de pe al doilea înseamnă puritate, iar al treilea înger aduce noroc.

M-am îndrăgostit de acest medalion în vitrina unui magazin de bijuterii aflat pe străzile laterale din Cairo. Piatra de turcoaz, cunoscută şi sub numele de "piatra turcă" este inscripţionată manual cu una dintre cele mai importante rugăciuni pentru mine, considerată şi perla Coranului (ayetel kursu). Piatra a fost "înrămată" în aur laminat de 22 de carate.

Agrafa de păr este antică, realizată prin ciocănirea argintului şi am cumpărat-o din Sam, Siria.

Inelul este din rubin îmbrăcat în aur şi argint, e prelucrat manual şi e copie a inelului pur­tat de unul dintre sultanii imperiului otoman, Ko­sem Ha­tun. Pe acesta l-am cum­părat din Marele Bazar din Is­tan­bul.

Un colier ornat cu pietre Swarovski şi l-am cumpărat din Belgia, de la Bruxelles. Mi-aminteşte de aripi de înger. Aripile de înger au fost întotdeauna un simbol spe­cial pentru mine: pe umăr am şi un tatuaj în formă de aripi de înger care poartă iniţialele numelui fiului meu şi ale numelui meu. Am făcut tatuajul la naşterea lui şi orice cu aripi de înger mă leagă automat de el.

Cerceii sunt din aur şi i-am cumpărat din Seul, Coreea. Până să ajung în Seul nu-mi imaginam că sunt atât de avansaţi în privinţa modei, textilelor şi accesoriilor. Îmi place că prin designul lor elegant cerceii reuşesc să transforme o vestimen­taţie simplă într-una sofisticată.