Ceasuri & Bijuterii

Haute joillerie

28 mar 2011 36 afişări de Macri Andreea
Din aceeaşi categorie

Joi 27 ianuarie a fost una dintre acele zile în care marile case de bijuterii din Place Vendome îşi deschid porţile pentru a ne dezvălui noutăţile din "Haute Joillerie" şi uneori micile secrete ale "savoire fair"-ului franţuzesc. Astfel Chaumet lansează colecţia " Bee my love" reinterpretând structura fagurelui de albine prin crearea a 30 de modele de "Haute Joaillerie" - diademe, coliere, ceasuri, cercei-pandantiv, inele şi broşe. Asamblate cu răbdarea unui meşteşugar suprem, secţiunea fagurelui compune geometria diademei încoronată cu o albină care poate fi purtată separat ca broşă. A fost nevoie de 600 de ore de muncă pentru ca piesa să fi fost produsă. Prin intermediul unei alte mâini, un colier poate deveni o pereche de cercei care au aceleaşi umbre jucăuşe.

Pe 22 noiembrie 2010, magazinul Dior de Fine Jewellery din Place Vendome nr. 8, lansat în noiembrie 2001, îşi deschide uşile pentru a doua oară descoperind un nou design interior. Arhitectul american Peter Marino a fost angajat de către Casa Dior să recreeze spaţiul. Acesta este organizat într-o serie de mici saloane private dispuse în jurul unui atrium luminos întins pe două niveluri. Arta şi obiectele artizanale, atât de dragi lui Christian Dior, au o prezenţă puternică şi reamintesc aici două lucrări care m-au impresionat: o pictură de Damien Hirst, "Judas the Disciple" (Colecţia LVMH) şi un candelabru monumental de Lee Bul (LVMH collection).

Pentru a sărbători Haute Couture Week, Van Cleef & Arpels au refăcut The Zip Necklace, legătura dintre Casă şi lumea Couture-ului. Creaţie de referinţă a Casei de High Jewellery parizian, "Zip" uimeşte prin patru variante de colier gata să îi sublinieze eleganţa atemporală. "Zip", inventat pentru articolele de îmbrăcăminte purtate de marinari şi piloţi, a fost inspiraţia pentru una din cele mai cunoscute creaţii Van Cleef & Arpels. Pentru Haute Couture Week 2011, Casa a prezentat noi interpretări uluitoare ale piesei clasice de High Jewellery.

În 2011 patru noi modele completează paleta exclusivă Van Cleef & Arpels. Cu inventivitate curajoasă, o structură e completată de pietre colorate dispuse în stil Art Deco. Două din aceste noi creaţii sunt construite cu pietre preţioase: smaralde în unul şi safire multicolore în celălalt. Cea de-a doua pereche prezintă o îmbinare armonioasă de lapis lazuli, perle albe şi perle de cultură, în timp ce celelalte aduc împreună turcoazul şi chrysoprase. O grijă suplimentară s-a dedicat acestor piese pentru ca ele să se muleze perfect pe fluiditatea mişcărilor feminine.