Ceasuri & Bijuterii

Inspiraţie vintage

10 aug 2013 276 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În anii  ’20, vedetele porturilor de lux erau ambarcaţiunile Runabout, strălucitoare, polisate manual, lambrisate şi înfrumuseţate cu crom. Pentru a conserva aceste bărci clasice realizate de Carlo Riva,  în 1998  a fost fondată Societatea istorică Riva la Milano, Italia,  ce ajută proprietarii de ambarcaţiuni Riva Runabout să îşi întreţină bărcile şi să le restaureze la gloria lor deplină. Anul acesta producătorul elveţian de ceasuri Frédérique Constant şi-a unit forţele cu Societatea istorică Riva pentru a aduce un omagiu acelor vremuri elegante.

Noua colecţie Runabout Moonphase Riva Historical Society Limited Edition prezintă aceeaşi personalitate precum bărcile după care a fost numită.

Toate ceasurile din colecţie vor fi produse într-o ediţie limitată de doar 1888 de exemplare şi fiecare va fi prezentat într-o cutie specială, unică, alături de un certificat de autenticitate şi o bărcuţă Runabout în miniatură.

Primul din noile modele este animat de Calibrul FC-330 şi este disponibil în două versiuni. Versiunea din oţel inoxidabil cu mecanism automatic are o apertură pentru fazele Lunii, în dreptul orei 6. Cadranul argintiu creează un fundal impresionant pentru decorarea guilloché din centru şi marcajele orare cu cifre arabe negre.

Adiţional afişajului fazelor Lunii, noile modele indică orele, minutele, secundele, precum şi data, sunt rezistente la apă până la 100 de metri şi oferă o rezervă de energie de 38 de ore.

Versiunea din oţel inoxidabil este completată de o curea neagră din piele, cu cataramă pliantă. FC-330 apare şi într-o carcasă cu diametrul de 43 mm placată cu aur roz. Cadranul argintiu cu decorare guilloché contrastează dramatic cu marcajele orare cu cifre arabe placate cu aur roz, aplicate manual. Cealaltă versiune deţine toate caracteristicile celor anterior prezentate, evidenţiate de o curea în nuanţă maro închis, ce completează armonios carcasa placată cu aur roz.