Ceasuri & Bijuterii

Ion Ţiriac a prezentat noul trofeu al turneului de la Madrid, făcut din aur şi diamante

07 apr 2011 470 afişări
Din aceeaşi categorie

Fostul tenisman Ion Ţiriac, organizatorul turneului Masters 1000 de la Madrid, a prezentat, joi, în capitala Spaniei, noul trofeu al competiţiei, confecţionat din aur şi cu 33 de diamante încrustate, informează cotidianul Marca.

Trofeul "Ion Ţiriac", considerat de Marca "high tech", are 43 de centimetri înălţime, 7,5 kilograme şi 96 de componente. Trofeul este sub forma unei coloane pe care sunt ataşate, în spirală, 32 de rachete de tenis cu numele jucătorilor şi jucătoarelor care au câştigat cele mai multe turnee de Grand Slam de-a lungul timpului. Printre aceştia se numără Margaret Smith (24), Steffi Graf (22), Pete Sampras (14), Roger Federer (16) şi Rafael Nadal (9). În partea inferioară a trofeului se află o minge de tenis din aur, cu numele lui Ion Ţiriac.
"De mai mult timp doream să creăm un trofeu exclusivist, doar pentru turneul nostru. Mutua Madrid Open este diferit de celelalte turnee din lume din multe motive şi necesita ca şi trofeul pe care câştigătorul îl va duce acasă să fie diferit", a declarat Ţiriac.

Pentru ca un tenisman să ducă trofeul din aur şi diamante acasă, el trebuie să câştige turneul de trei ori consecutiv. La fiecare ediţie, câştigătorul va duce acasă o replică din argint a trofeului.

"Este cel mai frumos trofeu pe care l-am văzut vreodată", a afirmat şi directorul turneului, Manolo Santana.

Trofeul a fost realizat de elveţianul Roland Alexander Iten. "Când l-am cunoscut pe Ion Ţiriac, mi-a cerut să fac un trofeu special pentru turneu şi dorea ceva diferit de ceea ce s-a văzut până în prezent, dar şi să fie menţionate numele care au făcut istorie în acest sport. Nu ştiu la cât s-ar putea ridica valoarea trofeului. Piesa este realizată din aur roz de 18 carate, are 33 de diamante încrustate şi a fost făcută prin munca manuală a mai multor persoane. Ar fi vorba de câteva milioane", a declarat Iten.
Trofeul va fi expus până la 1 mai, când va începe turneul, într-un magazin de bijuterii de pe strada Serrano, din Madrid.