Ceasuri & Bijuterii

Mecanisme mecanice

12 mai 2011 250 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Istoria Oris începe în 1904 la Hölstein, când Paul Cattin şi Georges Christian au pus bazele fabricii cu 24 de angajaţi. În 1985, cu mult înainte de revenirea spectaculoasă a cea­surilor meca­nice, Oris s-a concen­trat doar pe produ­ce­rea acestora. Astăzi, strategia lor este aceeaşi - ceasuri pentru cei pasionaţi de meca­nismele mecanice.

Oris a venit la Bucureşti cu ceasuri din toate colecţiile tematice, de la cultură şi scufundări la aviaţie şi sporturi cu motor. Ediţia din colecţia Diver, noua serie Carlos Coste Limited Edition Cenote (2.000 de piese), are counter-ul minutelor vizibil în întuneric, un triunghi în poziţia minutului 2 care indică recordul de 2.30 de minute pentru o scufundare dinamică pe care Carlos Coste l-a înregistrat, un al doilea triunghi la minutul 7 care arată recordul de 7.30 minute al scafandrului pentru ţinerea respiraţiei într-o scufundare statică şi inelul superior din ceramică rezistentă la zgâriere. Din aceeaşi linie, Oris Divers Mid-Size este un model fashion-sport.

Colecţia cuprinde 5 modele, fiecare cu un design feminin special - cu bezel din ceramică sau oţel şi cadrane simple sau încrustate cu diamante albe sau negre.

Ceasul are protecţie la remontoar fixată cu şuruburi, are rotorul roşu (sem­nătura brandului) şi re­zis­ten­ţă la apă de până la 30 de bari (aproxi­mativ 300 de metri adân­cime).

O altă ediţie limitată este 4e RHFS (4eme Regiment d'Helicopteres des Forces Speciales), cu ceasuri pro­fesionale echipate cu un mecanism cronograf elveţian testat de membrii regimentului în cele mai vitrege condiţii. Carcasa din oţel inoxidabil este placată RVD gri pentru a elimina orice reflexii, iar sistemul Oris Quick Lock al remon­toa­rului garantează că ceasul nu va fi ajustat accidental.

Ceasurile Oris vor fi distribuite în exclu­si­vitate în ma­ga­zinele B&B Collection.