Ceasuri & Bijuterii

Mr. Le Mans, ambasador Rolex

03 iun 2010 80 afişări
Din aceeaşi categorie

Rolex a adaugat un nou ambasador la colectia sa exclusivista de sportivi si artisti alesi "pe spranceana" - Tom Kristensen, pilotul danez de raliuri cunoscut si sub numele de Mr. Le Mans, deoarece are un record de opt victorii pe legendarul circuit, cu doua mai mult (pana acum) decat celebrul Jackie Icks.

Danezul, unul dintre cei mai modesti campioni de pe circuit, mai are la activ si cinci victorii la 12 Hours of Sebring, una dintre cele mai vechi si mai celebre curse de anduranta din Statele Unite, si a fost numit Sportivul Deceniului in cadrul a doua competitii din Danemarca, precum si Cel mai bun pilot sportiv din lume in ultimul deceniu, de catre revista britanica Autosport.

Creata in 1923, 24 Hours of Le Mans este cea mai veche si mai prestigioasa cursa auto din lume si are loc in fiecare luna iunie, cand zilele sunt foarte lungi si noptile foarte scurte. Trofeul este castigat de echipa care reuseste sa acopere cea mai mare distanta in 24 de ore, adesea fiind vorba de peste 5000 de kilometri.

"Le Mans este cursa cu c mare, o performanta uriasa care necesita contributia pilotilor, echipelor, mecanicilor, a tuturor", spune Kristensen. "Pentru a castiga trebuie sa fii rapid si echilibrat, trebuie sa gestionezi si sa sporesti performanta masinii pe care o conduci - fiecare tura, fiecare secunda, fiecare sutime de secunda conteaza!" Tocmai din aceas ta cauza, antrenamentele lui Kristensen nu se rezuma la sofat, ci includ si alergare, ciclism, golf si schi.

Rolex este Official Timekeeper la 24 Hours of Le Mans din 2001 si Title Sponsor al cursei Rolex 24 la Daytona din 1992. In 1965, Rolex a adaugat numele Daytona pe cadranul modelului Cosmograph, pentru a onora acest eveniment special.

Tom Kristensen se alatura, ca ambasador Rolex, unor personalitati precum Roger Federer, Carlo Janka, Sir Jackie Stewart, Roger Penske, Cecilia Bartoli, Jack Nicklaus si Hermann Maier.

www.despreceasuri.ro