Ceasuri & Bijuterii

Nu te duci la o întâlnire de afaceri cu butoni de plastic. Accesorii pentru statut - GALERIE FOTO

04 dec 2011 834 afişări de Ioana Mitu, Razvan Muresan
Din aceeaşi categorie

"Bărbaţii «consumă» din ce în ce mai multe accesorii", spune bijutierul David Sandu care vorbeşte despre un moment fără precedent în ultimii 50 de ani în moda de business, datorat în parte relaxării oamenilor de afaceri, dar şi schimbului de generaţii la nivel de middle mana­gement.



Stiloul şi călimara

Pentru Valentin Tuca, CEO al companiei AON, stiloul şi butonii sunt printre puţinele bijuterii acceptabile pentru un bărbat- sunt estetice, dar şi practice.

Avocatul e pasionat de stilouri şi le foloseşte zilnic chiar dacă e mai incomod-rezervorul trebuie încărcat cu cerneală o dată la trei zile."

Am aceeaşi satisfacţie când îmi încarc rezervorul stiloului, din căli­mară, ca atunci când îmi întorc ceasul de la mână".

Stiloul său preferat este realizat din coarne de cerb şi e primit de ziua sa de la un prieten. "Îmi place aspectul patinat al stiloului, obţinut prin pre­lucrarea şi şlefuirea materialului dur."

Tuca mai are acasă câteva stilouri Mont Blanc, dar cel mai mult şi-ar dori un model de la William Henry Studio, com­pania care realizează stilouri manual şi în serie limitată.

Şi Cartier a lansat recent, în ediţie limitată, o colecţie de stilouri , în variante de culori roşu şi negru, în stil art deco şi împodobite cu materiale pre­ţioase.


Din doi în doi

"Direcţia spre care se îndreaptă stilul butonilor este una sofisti­cată, cu materiale şi asocieri neo­bişnuite dintre me­tale, pietre semipreţioase, lemn exotic şi alte elemente.

Din designul butonilor nu lipseşte însă nici umorul - busole, sticle de bere - una goală, alta plină, clepsidre, senzori de nervozitate şi tot felul de alte idei care ironizează ati­tudinile rigide", spune David Sandu.

În colecţia Antara de la maga­zinul Diamond Bou­tique se găsesc butoni pre­ţioşi din diamante în com­­binaţie cu aur, onix sau lapis lazuli (5.100 lei).

În aceeaşi linie exclu­sivistă intră şi modelele Girard Perregaux, din aur roz, cu mozaic din aur alb şi decorare circulară granulată care se găsesc la magazinul Galt. Iar Frey Wille a adus în magazinul din Bucureşti o colecţie de butoni în stilul artistic al brandului, de­numiţi Vienna Opera, din aur cu briliante (în jur de 12.000 lei).

Sculpturi din piele

Portofelul sau geanta de voiaj au fost întodeauna cărţi de vizită pentru un om de afaceri, iar Louis Vuitton a decis să lanseze pentru mediul business o linie exclusivistă, dintr-o piele vecină cu mătasea.

"Pentru alegerea mate­rialului potrivit pentru o geantă din piele este nevoie de 500 de operaţiuni", spun reprezentanţii de la manufactura Louis Vuitton.

Alegerea pielii este actul primordial în producţie, înainte ca prima tăietură să atingă materialul pentru a începe sculptarea produsului. Fiecare mili­metru de material e testat prin metode tradiţionale sau tehnologie avansată pentru a descoperi imperfecţiunile.

Astfel s-a lansat cea mai fină linie din piele executată până acum de brandul Louis Vuitton, cusută manual în cele mai mici detalii.

Din această piele au fost realizate portofele, curele şi genţi de laptop, dar şi un model reinterpretat al genţii icon Keepall, creată în 1930. Keepall în Damier Infini face parte din colecţia LV toamnă-iarnă 2011-2012 şi este realizată din aceeaşi piele moale, embosată subtil cu im­primeul clasic Louis Vuitton Damier.

În cazul portofelelor au fost realizate 5-7 pliuri minuscule care se fac manual la colţuri, în locul în care se întoarce pielea, pentru rezistenţă în timp. Produsele vor ajunge în curând şi în magazinul Louis Vuitton din The Grand Avenue.