Ceasuri & Bijuterii

Orologerie

18 feb 2009 238 afişări
Din aceeaşi categorie

 Hublot e inspirat de Morgan si Bode Miller

Inca un parteneriat intre ceasuri si masini. Desi poate ar fi avut ceva mai mult sens sa se alieze cu marca de origine britanica Graham, Morgan, legendara masina englezeasca, s-a asociat cu Hublot pentru a marca 100 de ani de existenta. Asa a luat nastere Aero Bang Morgan, ceasul creat ca un omagiu adus celebrului automobil Aero Max. Pentru a sublinia centenarul Morgan, primele 100 de exemplare Aero Bang Morgan sunt rezervate pentru posesorii de Morgan (modelul este o editie limitata de 500 de exemplare). Parteneriatul a luat nastere dupa o intalnire intre CEO-ul Hublot, efervescentul Jean-Claude Biver, si Charles Morgan. Aero Bang Morgan a fost inspirat de designul extraordinar al Aero Max, iar carcasa din tungsten si ceramica include un cadran skeleton, pentru a admira mai bine "motorul", si logo-ul Morgan in dreptul orei 9. Tot brandul condus de hiperactivul Biver a mai incheiat un parteneriat " de data aceasta cu o persoana: nabadaiosul, dar si foarte talentatul campion mondial la schi Bode Miller (foto 2). Americanul s-a declarat fascinat de ceasurile Hublot dupa ce a petrecut ceva timp in cartierul general al marcii elvetiene, asamblandu-si propriul ceas.

Tema maritima la Edox

Edox, care se numara printre ultimele manufacturi elvetiene independente, implineste 125 de ani de existenta in 2009, marcandu-si aniversarea printr-o colectie ce face trimitere clara la primele sale modele sport cu tenta maritima din anii '60. Colectia Grand Ocean include, asadar, doar ceasuri mecanice, cu laitmotiv maritim. Grand Ocean Chronograph Automatic are carcasa din otel de 48mm si e etans pana la 10 atmosfere, fiind propulsat de calibrul automatic Edox no.012, cu o rezerva de functionare de 42 de ore. Inspirat de navigatie de data aceasta este Edox Sea Dubai (o editie limitata de 500 de exemplare), rezultat din parteneriatul cu sindicatul de sailing din Dubai. Cadranul se distinge prin cele doua straturi care il alcatuiesc si care departajeaza clar orele, minutele si secundele. Modelul, care face parte, la randul sau, din Grand Ocean Collection, include calibrul automatic Edox no.47.
 
Recunoastere pentru Ferragamo

La un an dupa lansarea in lumea ceasurilor, printr-o alianta cu divizia de lux a grupului Timex, Salvatore Ferragamo Timepieces a reusit sa atraga atentia publicatiilor din domeniu: revista italiana de specialitate L'Orologio a acordat Premiul Argo modelului Gancino de la Ferragamo, in cadrul sectiunii ceasuri de dama. Revista a selectat varianta cea mai "pretioasa" a modelului, cu diamante si curea din piele de soparla. De asemenea, publicatia franceza La Revue des Montres a selectat modelul F-80 GMT al celor de la Ferragamo pentru lista scurta a pieselor ce concureaza pentru premiul de ceasul anului.