Ceasuri & Bijuterii

Orologerie. GALERIE FOTO

01 ian 2012 492 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

The Baby Million

Cel mai recent ceas de la Hublot, The Baby Million, este o ade­vărată bijuterie, nu are nici mai mult nici mai puţin de 891 de diamante care însu­mează 28 de carate.

Modelul are car­casa de 44 mm al clasicului Big Bang, un mecansim automat, ca­dran negru realizat din aur alb de 18 carate şi păstrează liniile contemporane ale mo­delului Big Bang. Atenţia pentru detaliu e trădată de pavarea butoanelor cu 14 diamante mici. Chiar şi cei 8 indecşi sunt realizaţi din diamante baghetă. Ceasul a fost prezentat în noiembrie la Belles Montres Watch Show, din Paris .

Roşu şi negru

Pentru a celebra parteneriatul încheiat recent cu Ferrari, Hublot a lansat în Guangzhou, China, primul model dedicat în exclusivitate brandului auto. Produs în ediţie limitată de 20 de piese, Big Bang Chrono Tourbillon Ferrari marchează şi cei 20 de ani de la vânzarea primului Ferrari în China. Ceasul este de asemenea o avanpremieră - în exclusivitate în China - pentru seria specială de ceasuri Ferrari pe care Hublot o va lansa anul viitor la Basel. Carcasa este realizată din fibră de carbon, cu titaniu şi cauciuc, ca şi cea a clasicului Big Bang de 44 mm, însă ceasul are un mecanism sofisticat, special realizat pentru ocazie, cu un mecanism cronograf Hublot HUB 6300, completat cu Tourbillon şi indicator al rezervei de putere plasat pe partea laterală a cadranului. Cureaua ceasului este din piele de crocodil Prorosus şi are cusături roşii, în ton cu tema Ferrari.



Cel mai rapid din lume

TAG Heuer Mikrotimer Flying 1000 a fost declarat ceasul sport al anului, în cadrul Grand Prix de l'Horlogerie de Genève. Modelul are cel mai rapid cronograf mecanic , care poate "diseca" timpul până la o miime de secundă, făcându-l de 125 de ori mai rapid decât 99% dintre cele mai bune cronografe mecanice elve­ţiene.

De asemenea Mikrotimer Flying 1000 are un mecansim ce oferă un ritm de 3.600.000 de vibraţii pe oră. Ceasul are o carcasă din titaniu negru, de 45 mm, cu geamuri din safir- unul în faţă, care acoperă cadranul, iar al doilea pe spate, prin care se poate observa mecanismul. Cadranul este negru, iar orele sunt pictate în alb. Indicatoarele sunt la rândul lor fosfo­rescente pentru o vizibilitate mai bună. Modelul are o rezistenţă la apă de până la 100 de metri.

Labirintul detaliilor

Modelul Skeleton Chronograph lansat recent de Perrelet are la prima vedere un design sport, cu linii bine conturate, însă ascunde sub carcasă cele mai meticuloase detalii realizate în întregime manual.

Cadranul dezvăluie parte din acest proces creativ printr-un labirint de găuri prin care mecanismul poate fi studiat, de la plăcuţa pavată cu rubine, leviere şi şuruburi până la cele trei indicatoare, tratate cu material luminos.

Mecanismul automat, cu calibru P291, are o rezervă de energie de aproximativ 46 de ore. Carcasa e din oţel inoxidabil, tratat cu DLC, are un diametru de 43.5 mm şi este rezistentă la apă până la o adâncime de 100 de metri. Cureaua este din cauciuc negru, aceeaşi pentru toate variantele de culori ale modelului Skeleton.



The Hamptons

Baume& Mercier au lansat recent The Hamptons, o colecţie de ceasuri inspirate din modele tradi­ţio­nale, realizate în 1940. Ceasurile pentru bărbaţi există în ver­siunea cronograf mecanic, cu secundarul la ora 6.00, carcasă de 32 x 45 mm şi un mecanism ETA 2895 sau în versiunea cronograf automat şi cadran de 30 x 47 mm, cu mecanism ETA 2894. Piesele dedicate doamnelor, în versiunea 27 x 40 mm au păstrat carcasa curbată şi volumul ge­neros al piesei de muzeu.

Semnătura specială a colecţiei este şi cureaua în formă "jodhpur", care o face mai uşoară şi mai confortabilă în jurul încheieturii. Cureaua poate fi din piele de crocodil sau din satin. De remarcat este şi integrarea per­fectă a carcasei în brăţară, soluţie ce extinde liniile fluide ale mo­delului.



Grande Tradition

Inspirat de calibrul Jaeger-LeCoultre 978, modelul Master Tourbillon a pus o piatră de temelie în istoria preciziei oro­logere prin câşti­garea premiului Chro­no­métrie 2009 International Timing Competition organizat de Watch Museum din Le Locle.

Jaeger-LeCoultre prezintă acum un nou model, Master Grande Tradition, echipat cu acelaşi calibru legendar. Inginerii casei au reali­zat o carcasă pentru tour­billon dintr-un titaniu uşor dar robust, care se traduce în consum mic de energie pentru menţi­nerea rota­ţiilor acestuia.

Ener­gia este în­dreptată astfel pen­tru a menţine performanţa de 28.000 de vibraţii pe oră a mecanis­mului. Ceasul are o rezervă de putere de 48 de ore.

Carcasa are 43 de mm, iar modelul se găseşte în două variante de materiale- aur roz şi titaniu, într-o ediţie limitată de 200 de modele, inscripţio­nate cu "tourbillon chronométrie", ca tribut pentru premiul câştigat în 2009.