Ceasuri & Bijuterii

Pasha de Cartier

06 aug 2009 293 afişări
Din aceeaşi categorie
Pasha de Cartier

Tereza Munteanu, managing partner la agentia de publicitate Wunderman, spune ca „a cultivat" pasiunea pentru ceasuri in timp si a descoperit, datorita sotului colectionar, si mecanismul din spatele designului.

„Astfel, am aflat ca pentru un ceas de lux, dincolo de materialul din care este realizat, foarte important este mecanismul de functionare, care poate avea o durata de viata infinita", explica Munteanu. „Pentru mine ceasul este mai mult decat o bijuterie, este unul dintre obiectele la care nu as putea renunta, daca vreti - o bijuterie a timpului". Colectia sa de ceasuri include atat modele elegante, cat si ceasuri sport, iar Tereza Munteanu spune ca prefera ceasurile mari, cu bratara metalica, datorita versatilitatii.

„Unul dintre ceasurile pe care le port des este modelul Pasha de Cartier, un ceas elegant care ma defineste. A fost o achizitie de vacanta - l-am cumparat dintr-o croaziera in Caraibe", spune managerul care include pe lista de branduri favorite, alaturi de Cartier, si Rolex sau Panerai.

Pasha, prima colectie de ceasuri rezistente la apa din istoria Cartier, a inclus pana in anii ’80 exclusiv modele barbatesti. Ideea colectiei a pornit de la pasa din Marrakech, client fidel al Cartier, care in 1930 a cerut un model care sa poata fi purtat si in piscina. Colectia are cateva elemente definitorii, precum carcasa rotunda, cele patru cifre arabe care marcheaza cele patru puncte cardinale sau coroana care are forma cupolei unei moschei.