Ceasuri & Bijuterii

Patek Philippe – anul cronografului

08 apr 2010 77 afişări
Din aceeaşi categorie

Patek Philippe a inceput ofensiva pe frontul cronografelor inca din noiembrie anul trecut, cand a prezentat mecanismul CH 29-535 PS - calibru de cronograf cu cuplaj orizontal si roata cu coloane, cu remontaj manual. Initial, mecanismul si-a facut debutul intr-un model de dama (semnal excelent de la Patek in ceea ce priveste intentiile casei referitoare la segmentul feminin al clientelei) - Ref. 7071R Ladies First Chronograph.

In martie, mecanismul si-a gasit o alta "resedinta" in modelul Ref. 5170J, un cronograf masculin cu remontaj manual, intr-o carcasa din aur galben, cu diametrul de 39mm - carcasa de Calatrava, cu butoanele dreptunghiulare, e perfecta pentru un nou-venit in familia cronografelor. Designul face clar trimitere la ceasurile Patek Philippe din anii '40 - o epoca de aur pentru design, in toate domeniile.

De altfel, la Basel, vitrinele uriase ale standului Patek Philippe includeau, pe langa fiecare familie cu noi modele, si un ceas vintage, care, in pofida eforturilor designerilor actuali, atragea cele mai multe priviri si provoca cele mai multe comentarii admirative. Ref. 5170J e un cronograf mecanic clasic cu doua butoane, roata cu coloane si cuplaj orizontal, incluzand sase inovatii patentate ale casei.

Ref. 5950A este propulsat de mecanismul cronograf split-seconds CHR 27-525 PS - cel mai plat din clasa sa, creat si asamblat de la zero de artizanii Patek Philippe. Carcasa este din otel, dar care, in buna traditie a finisarilor Patek Philippe, arata ca si cum ar fi cel mai pretios dintre metale, iar capacul este transparent, din cristal safir.

Perla coroanei este Ref. 5951P, un monopusher split-seconds, care isi fericeste purtatorul cu doua complicatii foarte populare - cronograf rattrapante si calendar perpetuu, intr-o carcasa din platina coussin, cu capac din cristal safir.

www.despreceasuri.ro