Ceasuri & Bijuterii

Pentru cei ce sunt dispusi sa renunte la vacanta pentru un ceas

13 aug 2009 136 afişări
Din aceeaşi categorie

In conditiile in care multi nu se mai intreaba „ce ceas sa-mi cumpar pentru vacanta?", ci „ceas sau vacanta?", se detaseaza doua segmente de ceasuri care au o sansa in acest context economic: brandurile mamut (Rolex, Patek Philippe, Cartier) si ceasurile care ofera value for money. Printre acestea din urma se numara si Baume & Mercier, marca supranumita „Omega de la Richemont", ale carei vanzari nu au fost crunt lovite de criza, datorita calitatii si preturilor decente pe care le practica.

La Baume & Mercier poti sa gasesti fie ceasuri simple si elegante din otel (noile modele Classima Executives), mecanisme foarte complicate (ce-i drept, realizate de altii, dar cu o complexitate si acuratete dovedite - in linia William Baume) sau, mai nou, versiunea haute joaillerie a modelului ilea.

Cele patru modele din otel din colectia Classima Executives au carcase rotunde de 39 sau 42mm, mecanisme automatice si complicatii utile precum a doua zona orara sau indicatorul rezervei de functionare.

Tot patru noi piese au fost lansate si in cadrul gamei William Baume, unde se reunesc varfurile Baume & Mercier. Single Push-Piece Chronograph mizeaza pe utilizarea unui singur buton pentru toate functiile cronografului si se bazeaza pe ceasul lansat de companie in 1938. Modelul cu o carcasa de 41mm din aur roz va fi lansat in 20 de exemplare (toate ceasurile din aceasta colectie sunt disponibile in editii limitate).

Flying Tourbillon a ajuns la a doua editie - acum are un cadran negru. Ceasul porneste de la cronometrul cu tourbillon cu care compania „Fr'res Baume" a stabilit un record de precizie in celebra competitie de la Kew Observatory, in 1892.

Modelul va fi lansat in 10 exemplare. Colectia mai include un model Ultra Thin (6,2mm), dotat cu un mecanism creat de manufactura Valfleurier special pentru Baume & Mercier (179 de exemplare) si un Retrograde Second (tot 179).

Ilea Haute Joaillerie include o carcasa full pave si o coroana la randul sau decorata cu diamante - in total 970 de diamante (aproape 16 carate).