Ceasuri & Bijuterii

Pre Basel News. Hermés lansează un nou model artizanal

26 mar 2013 302 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Hermés continuă tradiţia artizanatului lansând anul acesta o nouă piesă unică din colecţia Arceau Pocket - Arceau Pocket Volutes. Ceasul în formă de „volutes“ (un fel de spirală organică) este inspirat de un design rea­lizat de Henri d’Origny pentru o eşarfă Hermés, în 1972.

Modelul la care s-a lucrat aproximativ 150 de ore, doar pentru a „sculpta“ suprafaţa capacului, este dovada vie a meşteşugului artizanal din lumea luxului, care încă trăieşte în locuri rare precum atelierele Hermés.

Pentru realizarea ceasului e nevoie mai întâi de împodo­birea separată a două discuri din aur alb şi aur roz care sunt mai apoi asamblate împreună într-un cuptor special. Urmează apoi gravarea prin ramolayage, pe care artizanii o fac pentru a da fiecărei curbe volum şi un aspect finisat. 

După procesul complicat de creare a capacului artistic, vine rândul cadranului care este la rândul său realizat într-o tehnică specială de email grand feu ce nuanţează culorile, trecând de la castaniu închis la tonuri mai deschise spre centrul ca­dranului. În cele din urmă ceasul e adus la viaţă printr-un mecanism automatic H1928.