Ceasuri & Bijuterii

Regulator pentru Louis Erard

14 mai 2009 111 afişări
Din aceeaşi categorie
Un segment care pare a merge foarte bine in domeniul orologeriei in aceasta perioada este cel al ceasurilor cu preturi cuminti, dar care reusesc sa ofere o calitate cel putin decenta, atat ca design, cat si din punctul de vedere al mecanismului. Hamilton, Frédérique Constant sau Louis Erard sunt branduri caracterizate printr-o politica de „value for money", care rezoneaza la tanc cu atitudinea actuala a cumparatorilor.
In martie, la Salonul de la Basel, Louis Erard a anuntat lansarea primului sau calibru in-house - e vorba, de fapt, de un facelift complex pentru un mecanism ETA (7001), realizat in colaborare cu Soprod. Astfel au rezultat doua noi linii: 1931 Power Reserve si 1931 Regulator Power Reserve.
Prima gama include calibrul ETA 7001 RM 10, cu rezerva de functionare si secunda periferica.
Carcasa de 42 de milimetri e din otel (clasic sau tratat PVD), iar cureaua e din cauciuc.
E un model sport, o directie destul de noua pentru Louis Erard, cunoscut in primul rand pentru modelele sale cu linii clasice, elegante. Colectia 1931 Regulator Power Reserve porneste de la unul dintre modelele stindard ale brandului (1931 Regulator), resuscitat intr-o carcasa high-tech, cu un cadran foarte dinamic, unde acul orar a fost inlocuit de un sistem pe baza de disc, iar rezerva de functionare este si ea expusa intr-un mod original, in dreptul orei 9. Faptul ca au adaugat modele regulator in colectia lor indica strategia celor de la Louis Erard, in frunte cu CEO-ul Alain Spinedi, de a se concentra tot mai mult asupra primei parti din sloganul casei „haute horlogerie la preturi convenabile".
 
Iahturi si ceasuri
Bogdan Craiciu, proprietarul companiei Set Events, organizeaza deja de trei ani Regatta Marii Negre si expozitia de ambarcatiuni Boat Show. Detine si o ambarcatiune cu motor de aproape un milion de euro, iar de la pasiunea pentru barci trecerea in lumea orologeriei a fost naturala avand in vedere numeroasele asocieri intre iahting si ceasuri. Omul de afaceri a devenit pasionat de ceasuri in urma cu doi ani cand un prieten si partener de afaceri, la randul sau colectionar, i-a povestit despre manufacturile de ceasuri si secretele realizarii unei piese complicate de orologerie. Primul ceas pe care l-a achizitionat, din Elvetia, a fost de altfel un Breguet, din seria La Tradition Breguet, pentru care a platit in jur de 20.000 de euro. Craiciu spune ca a ales Breguet pentru ca fost casa care a patentat Tourbillon-ul in 1801. Tot anul trecut, Bogdan Craiciu a mai achizitionat un ceas Hublot Big Bang, Gold Edition cu mecanism automatic, dar anul acesta, probabil in asteptarea efectelor crizei financiare, nu va mai investi in ceasuri. Craiciu spune ca in 2010 colectia sa se va imbogati cu un model Audemars Piguet, un Royal Oak Offshore Alinghi (dupa numele faimoasei echipe elvetiene de iahting). De altfel acesta este si motivul pentru care omul de afaceri isi doreste acest model de Audemars Piguet, „pentru ca are legatura cu iahtingul", prima pasiune a sa. Ioana Mitu
 
Graham e fan Beatles

Echipa Graham s-a gandit ca ar fi cazul sa sublinieze originile pur englezesti ale brandului, astfel incat au lansat la Baselworld un Swordfish denumit foarte sugestiv „Lucy in the Sky".
Adica, daca ar mai exista vreo urma de confuzie, e vorba de o referire la faimosul single al celor de la Beatles - ei insisi o chintesenta a spiritului englezesc din secolul 20. Cand a fost lansat, cantecul a produs o doza sanatoasa de controverse, deoarece multi erau de parere ca titlul e o trimitere clara la LSD si efectele sale. Dar orice controversa inseamna multa publicitate si vanzari pe masura, astfel incat Graham nu s-a speriat sa-si asocieze modelul stindard, Swordfish, cu Lucy.
Ceasul e echipat cu calibrul automatic cronograf G1710, are o rezerva de functionare de 42 de ore, cadranul (alb sau negru) e pavat cu 76 de diamante, carcasa (din otel sau aur rosu) are un diametru de 46mm si e pavata cu 79 de diamante, iar capacul e transparent.
 
www.ralucabadea.com