Ceasuri & Bijuterii

STIL & Exquisite, mixul perfect de preţiozitate

10 aug 2022 5051 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar.

 

Undeva la intersecţia dintre tradiţie, istorie, artizanat, creativitate şi lux, recent, pe piaţa locală a apărut STIL Diamonds, un retailer şi producător de bijuterii care vine să dezvăluie românilor şi clienţilor de pretutindeni piese atemporale, dar contemporane, elegante, însă uşor de purtat şi, nu în ultimul rând, simple prin complexitatea lor.

STIL Diamonds a prins contur după ce două branduri româneşti cu greutate au fuzionat, este vorba despre Stil şi Exquisite Diamonds. Punând laolaltă tradiţia şi istoria îndelungată a primului şi viziunea creativă şi rafinamentul celui din urmă retailer, a rezultat o companie care a preluat şi care duce mai departe tot ce e mai bun din cele două lumi.

Până acum, cele două branduri de bijuterii - Stil şi Exquisite Diamonds – au funcţionat independent, fiecare având propriul public şi propriul model de business şi de dezvoltare. Ce aveau însă în comun cele două şi nu se va schimba de altfel nici de acum înainte, la STIL Diamonds, este faptul că modelul de afaceri este unul integrat, cu producţie in-house.

Iar acest lucru, a permis dintotdeauna artizanilor casei să urmărească îndeaproape preferinţele consumatorilor şi să creeze piese care să li se potrivească mănuşă lor.

Artiştii-bijuteri ai STIL Diamonds vor continua să gândească şi să creioneze în detaliu fiecare piesă, fie că este vorba de un inel de logodnă de tip solitaire, cu un diamant princess cut, fie de o brăţară tenis, ale cărei pietre preţioase sunt mai ceva ca un curcubeu după furtună, fie de o pereche de cercei-candelabru mai complicaţi ca o broderie şi croşetaţi în aur şi pietre preţioase mai ceva ca operele lui Gaudi. Totul este posibil când vine vorba de bijuteriile STIL Diamonds, mai ales că imaginaţia creatorilor fiecărei piese nu are graniţe.

„Designul este în totalitate controlat de noi, ne perfecţionăm constant pentru a executa cele mai pretenţioase cereri şi credem infinit în forţa noastră de a dezvolta segmentul custom-made jewellery (piese realizate pe comandă - n.red.)“, spun fondatorii companiei, o afacere antreprenorială românească, ale cărei începuturi datează de acum aproape trei decenii.

Practic, acesta este diferenţiatorului brandului STIL Diamonds, un brand care deschide, pentru consumatori, inclusiv pentru cei mai exigenţi, porţile către o lume infinită a bijuteriilor din aur şi pietre preţioase.

Povestea Stil şi Exquisite Diamonds urmează a fi dusă astfel mai departe sub un singur brand – STIL Diamonds, care va însoţi iubitorii de frumos în călătoria lor atât în online, cât şi în offline.

„Din 2022, ne-am propus să unim cele două branduri, Bijuteria Stil şi Exquisite, conturându-se astfel STIL Diamonds“, adaugă fondatorii casei.

Campania de rebranding va presupune modificări atât în mediul virtual, cât şi în magazinele fizice, în primul rând urmând a fi afişat noul logo. Mai mult, se va realiza şi schimbarea casetelor luminoase de branding, urmând a fi introduse noi elemente de design şi culoare. Nu în ultimul rând, compania a ales şi un brand ambassador puternic pentru bijuteriile STIL Diamonds, este vorba de Inna, poate, cel mai cunoscut şi apreciat artist român al momentului.

Afacerea pornită de familia Groza – soţii Ion şi Maria - în urmă cu 30 de ani s-a axat, la început, doar pe producţia de bijuterii, însă apoi compania a mers şi către retail propriu, dezvoltând, în timp, două branduri –Stil şi Exquisite Diamonds.

Grupul intră acum într-o nouă etapă de dezvoltare în care un singur nume va duce povestea mai departe - STIL Diamonds.

Atelierul Stil îmbină metodele tradi­ţionale de realizare a bijuteriilor din aur cu proceduri ce implică folosirea unor utilaje de ultimă generaţie. Acestea aju­tă la obţinerea unor finisaje premium într-un timp scurt, atenţia şi eforturile specialiştilor concentrându-se astfel pe zona de creaţie şi inovaţie. Colecţiile de bijuterii Exquisite completează prin preţiozitate şi unicitate povestea STIL Diamonds, reprezentând evo­luţia şi cadrul de inovare a brandului de bijuterii: pietre preţioase naturale provenite din toate colţurile lumii, design unic şi creaţii realizate manual, în cadrul atelierului propriu, din Râmnicu Vâlcea.

Astăzi, casa de bijuterii are o echipă de peste 200 de angajaţi în întreaga ţară şi este prezentă în marile oraşe din România printr-o reţea de circa 30 de magazine offline şi unul online, toate reprezentative pentru zona pure luxury.

Din 2017, compania a primit titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României, oferit de către Alteţa Sa Regală Principesa Margareta.

Aceasta este încă o dovadă că STIL Diamonds reprezintă o incursiune într-un univers magic, definit de culori şi sclipiri intense.

INNA, brand ambassador al STIL DIAMONDS

Pasiune, senzualitate şi aur într-o campanie preţioasă, care o are în centru pe Inna, îmbrăcată în culori hipnotizante de safire şi diamante. Linia minimalistă a ţinutelor este completată de bijuteriile haute, piese unice ce compun colecţiile STIL DIAMONDS.

Brandul de bijuterii STIL Diamonds a fost lansat recent, ca urmare a fuziunii dintre Stil şi Exquisite Diamonds, două mărci cu tradiţie pe piaţa locală. Acum, STIL Diamonds îşi începe propria călătorie, în lumea strălucitoare a aurului şi a pietrelor preţioase, cu două colecţii iconice şi cu un parteneriat memorabil.

INNA, artista care a cucerit întreagul glob cu muzica sa, este noul brand ambassador al brandului. Ea întruchipează, în prima campanie alături de casa românească de bijuterii, o femeie puternică, frumoasă, strălucitoare. O divă. Iar piesele pe care le poartă sunt epitomul eleganţei şi al stilului. Şi, bineînţeles, sunt marca STIL Diamonds.

Marilyn Monroe e cea care spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. INNA e posibil însă să nu fie total de acord, dat fiind că safirele fancy, mai rare decât cele albastre, i se potrivesc şi ele perfect artistei, ca şi diamantele.

În cea mai recentă campanie a cântăreţei, ca brand ambassador al STIL Diamonds, ea poartă piese unice, din colecţia Spectrum Sapphire Splash, îmbrăcate într-o salbă de safire naturale, în toate culorile curcubeului, dar şi bijuterii spectaculoase, grandioase, din aur galben şi diamante. Acestea din urmă fac parte din colecţia ICON by INNA, semnată STIL Diamonds.

Noua campanie a brandului de bijuterii, prin care sunt lansate cele două colecţii statement – ICON şi Spectrum – este pusă în scenă de Tibi Clenci, care a reuşit prin creaţiile sale să contureze portretul unei dive: puternică, senzuală şi radiantă în fiecare moment. Precum un diamant.

În noua campanie a mărcii autohtone STIL Diamonds, INNA poartă ţinute minimaliste, adevăratele vedete fiind bijuteriile hipnotizante şi totodată atât de preţioase. Piesele ilustrează, încă o dată, măiestria artiştilor din atelierul de bijuterii STIL Diamonds, care a scris, de-a lungul celor trei decenii de activitate, o pagină importantă de istorie în piaţa de profil.

Cele două colecţii – ICON şi Spectrum – sunt foarte diferite, dar ce le aduce împreună este faptul că fiecare creaţie este minuţios lucrată şi gândită, în cele mai mici detalii, astfel încât rezultatul să fie unul de un rafinament extraordinar. Unele piese se remarcă prin prezenţa safirelor multicolore, care sunt puse în valoare de monturi cu design modern. Alte bijuterii păstrează o linie clasică, evidenţiindu-se prin dimensiuni generoase şi nuanţe puternice de aur galben.

Colecţia ICON este alcătuită din piese din aur galben, cu design şi dimensiuni îndrăzneţe. Bijuteriile se înscriu în clasa accesoriilor de impact, care surprind prin minuţiozitatea detaliilor şi rafinamentul finisajelor. Sunt piese impunătoare, cu o arhitectură interesantă, menită să contureze prin strălucire orice moment din zi.

Colecţia Spectrum Sapphire Splash este caracterizată prin nuanţele puternice ale safirelor naturale. Pietrele încrustate în montura bijuteriilor sunt 100% naturale, iar proprietăţile lor uimitoare se reflectă în claritatea şi culorile perfecte. Safirele fancy, pentru că despre ele este vorba, oferă un curcubeu de opţiuni celor care apreciază caracterul romantic al acestor pietre şi mai ales celor care îşi doresc, în acelaşi timp, creaţii cu design deosebit. Safirele au nuanţe ce pornesc de la un galben-soare şi merg, treptat, către un oranj temperat, pentru ca apoi să se facă trecerea către roz fucsia ori verde închis, ce aminteşte de o pădure la final de vară. Unele pietre îşi schimbă nuanţa atunci când sunt expuse de la lumină naturală la cea artificială, fluorescentă sau incandescentă.

Colecţia Spectrum vine să confirme că anul acesta sunt în trend culorile puternice, atât pe podiumurile de modă, cât şi în lumea bijuteriilor. Artizanii STIL Diamonds au dorit totuşi să iasă din sfera clasică a nuanţelor de roşu, albastru şi verde, asociate automat unelor dintre cele mai cunoscute pietre preţioase. Ei au îndrăznit să viseze la scară mare, iar rezultatul este o colecţie ce cuprinde bră­ţări, coliere şi cercei curcu­beu, cu reflexii uimitoare.