Ceasuri & Bijuterii

Timp preţios şi bijuterii exclusiviste. GALERIE FOTO

22 oct 2012 681 afişări
Din aceeaşi categorie

Chukker Bang

Chukker Bang a fost special realizat de Hublot cu ocazia turneului de polo Gold Cup Gstaad. Creat în serie limitată de 500 de piese, în colaborare cu celebrul jucător de polo Facundo Pieres, Chukker Bang este un Big Bang cu diametrul de 44 de milimetri, primul model Hublot prevăzut cu o grilădin titan al cărei rol este de a proteja geamul safir cristal.
 
 
 
 
 
 

Tutti Frutti

Anul acesta, pentru cei pasionaţI de orologerie şi vacanţe exotice, modelul Big Bang Black Caviar a fost reinterpretat într-un curcubeu de culori. Noul model este produs în continuare în ceramică neagră care este tăiată şi şlefuită ca un diamant. Bezelul străluceştea cum sub o mulţime de culori elegante, pavate cu safire albastre, ametiste sau citrine, armonizate cu tonurile curelei din piele de crocodil. Iar învelişul fashion ascunde un mecanism mechanic, cu rezervă de putere de 49 de ore şi rezistent la apă până la o adâncime de 100 de metri. Cadranul are un diametru de 41 de mm.

 

 

 

 

Racing Time

Forma modelului Bentley Barnato Racing realizat de Breitling aminteşte de volanul faimoaselor modele auto Bentley care au câştigat cursa de 24 de ore Le Mans,de cinci ori, între 1924 şi 1930. Pe cadran este dispus un sistem "cronograf 30 de secunde", iar oscilatorul este vizibil prin carcasa spate şi aminteşte de jantele de pe modelul Bentley Continental GT. Mecanismul se întoarce automat, are 28.000 de vibraţii pe oră şi cronometru certificat COSC. Carcasa are diametrul de 49 de mm şi poate fi din oţel sau aur roşu (în ediţie limitată de 500 de piese).

 

Frecvenţe clasice

Breguet Classique Chronometrie cuprinde cele mai noi inovaţii ale brandului orologer şi, la fel ca şi cronograful Type XXII, oscilează cu o frecvenţă de 10 Hz. Aceasta este prima oară când o asemenea frecvenţă a fost aplicată unui ceas fără cronograf, motivul fiind întocmai îmbunătăţirea preciziei ceasurilor mecanice convenţionale. Creşterea frecvenţei şi a puterii oscilaţiei mecanice creşte performanţa balansierului. Anumite componente ale ceasului, precum roata eşapament, sunt realizate în mare parte din silicon, ceea ce le face mai uşoare, mai precise şi non- magnetice. Ceasul are o rezervă de putere de 60 de ore.

 

Serenade pentru doamne

Lady Collection, colecţia artizanală pentru doamne de la Glashütte Original, a avut success încă de la lansarea sa în 2007. Anul acesta compania a făcut câteva modificări în design pentru a spori eleganţa pieselor. Dintre acestea, ceasul Lady Serenade este disponibil în şase modele diferite, trei din aur roz şi trei din oţel. Aproape toate piesele au cadran din sidef, indecşi din briliante şi indicatoare orare din aur sau briliante. Cadranul este traversat de şiraguri de briliante şi toate piesele au bezel cu diamant. Cadranul este mare şi vizibil şi dispune de un afişaj pentru dată la ora 6, gândit astfel pentru femeile de afaceri. Mecanismul dispune de un calibru 39-22 cu rezervă de putere de 40 de ore.

 

Ore şi valuri

Numele Cape Cod folosit pentru colecţia orologeră lansată anul acesta de Hermès aminteşte parcă de o carte poştală pe care stau pictate împreună cerul de un albastru şters, dunele de nisip mângâiate de valuri şi formele unei ancore imprimate pe linia ţărmului. Pentru Hermès, noile piese orologere sunt realizate în acelaşi spirit maritim care a inspirat şi formele faimoasei brăţări "Anchor Chain", o bijuterie iconică a casei franţuzeşti. La fel cum sezoanele îşi schimbă culorile, colecţia Cape Cod este disponibilă într-o varietate de culori precum galbenul ce evocă prospeţimea lămâilor sau albastrul electric ce aminteşte de nuanţele valurilor în lumina lumii.

 

 

Ceasuri pentru piloţi

Brandul orologer IWC a desemnat 2012 anul modelelor Pilot. Colecţia TOP GUN s-a îmbogătit cu cinci modele noi, printre care cel mai apreciat este TOP GUN Miramar: un tribut adus locului cu acelaşi nume din California, unde s-a născut mitul piloţilor de elită. Pentru noile modele inspiraţia a venit din lunga tradiţie a brandului de a manufactura ceasuri de bord, încă din 1940. La fel ca şi celelalte modele Big Pilot, şi TOP GUN Miramar este echipat cu cel mai mare mecanism automatic realizat de IWC, cu o rezervă de putere de 168 de ore, care explică de altfel şi dimensiunea carcasei cu diametru de 48 mm. Calibrul 89365 care se găseşte în Pilot's Watch Chronograph TOP GUN Miramar este unul dintre cele mai avansate şi robuste realizate vreodată, are o funcţie flyback şi un afişaj analog pentru minute şi secunde.

 

Un ceas de lume

Deşi este unul din modelele clasice ale brandului Girard Perregaux, cronograful ww.tc păstrează caracteristicile unui ceas contemporan prin design, tehnologie şi practicabilitate. Cadranul se remarcă în primul rând prin contrast. Funcţia timp afişează simultan pe cadran zonele de timp din lume, alături de dată, o funcţie cronograf şi un indicator pentru noapte/zi. Pentru o mai mare lizibilitate, Girard Perregaux a îmbunătăţit detaliile de pe cadran şi a accentuat contrastele de culoare. Indicatorii orari şi indecşii sunt acoperiţi cu material luminescent ce le sporeşte vizibilitatea. Carcasa din oţel are un diametru de 43 de mm, iar mecanismul combină un cronograf şi un indicator pentru timp pe mapamond. Sistemul exclusivist al ceasului este bazat pe un mecanism cu inel care indică 24 de zone de timp din 24 de oraşe. Mecanismul are o rezervă de putere de 46 de ore.

 

 

Amazoane de buzunar

Ceasul de buzunar "Arceau Pocket Amazone" al casei Hermès a fost inspirat de modelul unei cravate realizate anterior de Henri d'Origny, o figură emblematică a casei de modă şi creatorul primelor cravate ale grupului francez Hermès. Ecranul din email al ceasului de buzunar este adus la viaţă de pictura care înfăţişează două amazoane ce par să păşească pe un covor de picături de aur.

Designerii casei au acordat o atenţie deosebită detaliilor, costumele celor două amazoane şi şeile celor doi cai stând mărturie pentru acest lucru. Cadranul ceasului este îmbrăcat în aur roz, iar cureaua este din piele de aligator de culoare maro.

 

 

 

Cu gândul la viitor

Modelul El Toro calendar perpetuu are funcţie pentru două zone de timp şi dispune de legendarul mecanism automatic realizat in house de către Ulysee Nardin. Piesa combină materialele moderne cu designul consacrat al cadranului care i-a adus de altfel şi numele. Bezelul şi butoanele sunt realizate din ceramică, iar indicatoarele artizanale permit citirea facilă a tuturor funcţiilor calendar. El Toro este singurul model calendar perpetuu care se poate ajusta înainte şi înapoi în câteva secunde prin apăsarea remontoarului, chiar şi în 2100. Rotorul din aur de 22 de ct asigură întoarcerea automată a ceasului cu rezervă de putere de 45 de ore.

 

The Gouverneur

Linia Gouverneur de la Piaget este cunoscută pentru geometria sa care se situează subtil, undeva la mijloc între forma rotundă şi ovală. Linia face parte din colecţia Black Tie şi dezvăluie trei variante de ceasuri mecanice: automatic, cronograf şi tourbillon, disponibile în aur alb şi roz şi pavate cu diamante. Fiecare dintre cele trei modele prezintă decoraţiuni deosebite gravate pe cadran, mecanism şi carcasă şi sunt echipate cu mecanisme realizate in house. Modelul Tourbillon dispune de un mecanism foarte subţire (4mm) care se distinge printr-un flying tourbillon extrem de uşor (0,2 gr) şi de subţire (2,8 mm). Ceasul are şi un afişaj pentru fazele lunii, la ora 6 ce necesită o singură corecţie de o zi, o dată la 122 de ani. Modelul Gouverneur tourbillon are rezervă de putere de 40 de ore.

 

 

 

 

Dimensiunea Lange

Mecanismul modelului Grand Lange 1 a fost dezvoltat din nou pentru ajunge la un design satisfăcător de plat. Carcasa (disponibilă în aur sau platină) are un diametru de doar 40.9 mm şi doar 8.8 milimetri înălţime. Astfel a fost posbil transferul, fără probleme de suprapunere, al aranjamentului de pe cadranul modelului Lange 1, pe acest model mai mare.Importanţa pe care designerii de la Lange o accordă dimensiunilor este vizibilă în cele mai mici detalii: data, indicatorii orari dar şi aplicaţiile din aur au fost mărite în aceeaşi proporţie cu carcasa. Deşi înălţimea mecanismului are doar 4.7 mm, Grand Lange 1 are o rezervă de putere de 72 de ore.

 

 

 

 

El primero şi cel mai puternic

Modelul Stratos Flyback de la Zenith este disponibil în patru modele: o versiune din oţel, unul din material foarte rezistent Talium şi încă două versiuni din Talium şi aur. Până să ajungă în orologerie, Talium-ul a fost iniţial dezvoltat special pentru industria aeronautică şi cursele de automobile. Înainte de a fi folosit de Zenith materialul a fost supus unor teste dure, menite în principal să asigure înalta precizie a calibrului El Primero prin asocierea cu cea mai puternică tehnologie. Toate componentele ceasului sunt realizate de manufactura Zenith, ceasul dispune de un mecanism cu 36.000 de vibraţii pe oră, are funcţie cronograf şi flyback şi o rezervă de putere de peste 50 de ore.

 

 

 

 

Odă Sfinxului

Colecţia Magic Sphinx Platinum este inspirată de enigmaticul simbol al sfinxului care hrăneşte de secole imaginaţia omului. Artiştii FREYWILLE au avut încă o dată ca sursă de inspiraţie pentru noul set Platinum mistica fiară cu aripi de vultur, corp de leu şi cap de om. Efectele tridimensionale spectaculoase combină în email pulberea de aur de 24 de carate cu suprafeţele de aur în relief sau finisaje strălucitoare.

Astfel, un amestec învolburat de negru misterios şi aur multifaţetat dezvăluie chipul sfinxului. Nuanţele calde şi naturale - ocru, beige sau verde olive - se armonizează perfect cu noua temă a setului FREYWILLE Platinum.

 


Perechea perfectă

De la creearea sa, linia Possesion de la Piaget spune povestea cuplului şi a unei legături imposibil de rupt. Metafora uniunii în care timpul îşi pierde valoarea se regăseşte în materialele care se îmbină armonios, două inele ce par o singură compoziţie.

Noile piese sunt pavate cu diamante, reflexiile păstrând spiritual ludic, seducţia şi dinamica ce ar trebui să existe într-o pereche. Motivul împe­recherii este transpus în brăţară în aur galben pavat cu diamante şi inscripţionat cu denumirea co­lecţiei Possesion.

 

 

 


Capricii imperiale

Cu ocazia relansării colecţiei de ceasuri Imperiale de la Chopard, în anul 2011, a fost creată şi o colecţie de bijuterii cu acelaşi nume.

Datorită succesului avut, colecţia Imperiale a primit în 2012 un redesign atât pentru ceasuri, cât şi pentru bijuterii. În centrul atenţiei acestei noi linii se regăsesc ametistul şi quartzul roz, pietre ce se combină foarte bine cu aurul nobil de 18 carate, de culoare roz.

Modelul delicat ce se regăseşte în designul bijuteriei este preluat din motivele ce împodobeau în trecut hainele reginelor.

 


Şiraguri fancy

Gaia, colecţia iconică de la Damiani, este reinterpretată de către artizanii brandului într-o explozie de culori calde şi redenumită Gaya Fancy. Inele au un design special, fiind compuse din trei până la cinci şiraguri de pietre preţioase şi diamante, ce strălucesc într-o explozie de culori calde.

Cerceii şi inelele sunt realizate din aur galben combinat cu cuartz fume, cuartz de culoarea citricelor şi peridote.

Piesele din aur alb sunt combinate cu ametiste şi topaz albastru. În colecţie se regăseşte şi un inel exclusivist din aur alb, galben sau roz, cu şiraguri de pietre preţioase şi diamante maro.

 


Legături preţioase

De-a lungul anilor Chaumet a creat un număr de interpretări diferite pentru motivul "legăturii" - unul dintre icon-urile casei, prezent pe inele, pandantive, brăţări şi tiare.

Motivul "lien" se joacă de obicei cu asimetriile şi este realizat din aur alb, galben sau roz, şi anul acesta, din ceramică. Bijuteriile din colecţia Lien au în primul rând valoare sentimentală şi reprezintă metafora uniunii şi a momentelor speciale. Există două versiuni pentru bijuteriile Liens: Liens d'Or şi Liens Ceramique.

Inelul din ceramică, legat în diamante este realizat în linii simple care-l fac potrivit ca accesoriu pentru o ţinută elegantă dar şi pentru una casual, iar pandantivul în formă de inimă subliniază încă o dată valoarea sentimentală a colecţiei.