Ceasuri & Bijuterii

Tourbillon şi cronograf, doi într-unul

09 iun 2011 236 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie
Tourbillon şi cronograf, doi într-unul

Dacă Silverstone Tourbillograph Full Black ar fi fost un personaj, cu siguranţă ar fi purtat un frac. Nu neapărat pentru că şi-ar fi dorit să aibă o viaţă pretenţioasă şi să meargă la cele mai elitiste recepţii, să bea şampanie şi să fumeze trabuc. Ci mai degrabă datorită moştenirii sale britanice şi tendinţei de a arăta mereu "smart", dar şi datorită dorinţei de a avea o viaţă aventuroasă în care conduce maşini rapide, o viaţă cu adrenalină în care corpul şi mintea sunt într-o stare hiperalertă, o viaţă în care să-şi asume riscuri.

Silverstone Tourbillograph Full black este un cronograf-tourbillon automatic. Dar nu orice tourbillon, ci unul născut din linia Graham DNA, cu un design puternic şi un conţinut tehnic bogat. Carcasa de cristal safir de 42 mm oferă vedere la mecanism, iar cele 48 de componente ale scheletului au fost recreate pentru a cântări numai 0,485 grame.

Construcţia cu numele "cintré" integrează tourbillonul în mecanismul cronograf complex cu ajutorul unui balansier cu diametru mai mare, realizat special pentru Graham de manufactura parteneră La Joux-Perret ca rezultat a patru ani de cercetare şi patentare a două noi complicaţii. S-a urmărit eliminarea slăbiciunilor unui tourbillon. Mai întâi fragilitatea - numărul redus de componente, strălucirea şi construcţia cu punte dublă garantează stabilitatea şi rigiditatea - un fel de tourbillon "shockproof". Apoi, s-a redus sensibilitatea la magnetism prin folosirea de componente din fier la realizarea carcasei. În plus, calibrul a fost şi el echipat cu un eşapament chronometric de cea mai bună calitate. A doua parte a Tourbillograph-ului este cronograful, nu orice cronograf, ci unul cu roata coloană. Acest mecanism oferă atât rezistenţa unui ceas militar (conform testului Chronofiable; acesta este singurul tourbillon care a luat notă de trecere), cât şi o ima­gine deosebită pentru amatorii de ceasuri la care calibrul este la vedere.

Din punct de vedere estetic, Silverstone Tourbillograph Full Black este un instrument sofisticat şi pretenţios. Carcasa subţire de oţel inoxidabil este învelită cu titan carbid negru, la fel şi bezelul. Cadranul negru şi cifrele arată diferit în funcţie de lumină. Uneori vizibile, alteori nu. Este doar o chestiune de perspectivă, cam la fel cu a purta un frac pentru a trăi o viaţă riscantă.