Ceasuri & Bijuterii

Un ceas de mână Hublot, de 5 mil. dolari, expus la BaselWorld 2012. Galerie FOTO

05 mar 2012 1343 afişări de Anca Dumitrescu
Din aceeaşi categorie

BaselWorld, cea mai importantă expoziţie de ceasuri din lume, se va deschide în această săptămână la Basel, după un an excepţional al industriei de profil, care a bătut recorduri datorită cererii mari din Asia pentru produse de lux, transmite AFP.

Piesa de rezistenţă a expoziţiei va fi un ceas acoperit complet cu 1.282 de diamante, evaluat la 5 milioane de dolari, fabricat de firma elveţiană Hublot, a grupului LVMH.

"Acest ceas este cel mai valoros fabricat vreodată de Hublot şi partenerul său Atelier Bunter din Geneva", a indicat compania.

Ceasul va fi protejat de măsuri seriose de securitate şi va putea fi văzut numai de vizitatori atent selecţionaţi.

Poliţia elveţiană a anunţat în februarie că a identificat o persoană responsabilă de furtul unor diamante în valoare de 8 milioane de dolari, în timpul expoziţiei de anul trecut.

Diamantele nu au fost recuperate, iar hoţii nu au fost prinşi, anchetatorii suspectând că ar proveni din Europa de Est. Şeful bandei, un croat de 54 de ani, a fost dat în urmărire internaţională.

La evenimentul din acest an vor participa 1.815 de expozanţi, din 41 de ţări, care îşi vor prezenta ultimele creaţii.

La Basel vor fi prezente, între 8-15 martie, cele mai mari nume în domeniul ceasornicăriei şi bijuteriilor, între care Rolex, Dior şi Chopard, fiind aşteptaţi circa 100.000 de vizitatori.

Industria ceasurilor, dominată de fabricanţii elveţieni, a fost în mare parte ferită de efectele crizei financiare din zona euro care a afectat alte sectoare, principalul motiv fiind cererea mare din Asia.

Grupul elveţian Swatch, cel mai mare producător de ceasuri la nivel mondial, a anunţat pentru anul trecut o cifră de afaceri record, de 7,1 miliarde de franci elveţieni (5,8 miliarde euro), şi un profit net în creştere cu 18,1%, la 1,3 miliarde de franci.