Ceasuri & Bijuterii

Un nou capitol

25 mar 2011 29 afişări
Din aceeaşi categorie

Prin noile colecţii şi modele de ceasuri lansate anul acesta, manufacturile şi-au sărbătorit tradiţiile şi istoria chiar mai mult decât progresele tehnice. Mecanismele extracomplicate atât de prezente în anii trecuti au fost înlocuite de cele retro, clasice, reinventate.

"Life is about moments"

Povestea Baume & Mercier a început în 1830, când familia Baume a deschis unul dintre primele boutique-uri de ceasuri în Les Bois. "Freres Baume" a devenit în scurt timp o companie puternică în domeniu. În 2011, după 181 de ani, povestea Baume & Mercier continuă cu un nou capitol. Într-o eră a valorilor în continuă schimbare, un ceas Baume & Mercier a ajuns să fie un memento al celor mai importante momente din viaţa cuiva: naşterea, nunta, prima aniversare sau prima reuniune de familie.

Anul acesta universul Baume & Mercier este reprezentat de un mod de viaţă care sugerează relaxare, petreceri la nivel înalt şi durabilitate - "the seaside living". The Hamptons din Long Island este reflexia ideală pentru această viziune. "Life is about moments", susţin în 2011 cei de la Baume & Mercier atunci când prezintă cele două noi colecţii abia lansate şi mai ales ceasul Capeland, o interpretare contemporană a uneia dintre cele mai bogate istoric piese ale manufacturii.

Vintage de la Panerai

Mecanismul automatic manu­facturat in-house P.9000 are o rezervă de funcţionare de trei zile. Carcasa pentru modelul Luminor 1950 din compozit Panerai într-o nuanţă mată de cafeniu are un cadran mare, simplu, construit după sistemul sandwich.

Acestea sunt elementele cheie care definesc şi Luminor Com­posite Marina 1950 3 Days - 44 mm, noul model abia lansat la SIHH 2011.

Carcasa şi cantarama sunt fabricate din compozitul Panerai, o ceramică sintetică obţinută printr-un proces mecanic ce presupune transfor­marea aluminiului folosit în haute horlogerie prima dată de Officine Panerai pentru calităţile sale - duritate extremă şi rezistenţă. Mecanismul are două casete ale arcului conectate în serie cu un rotor ce încarcă arcul în ambele direcţii.

Mecanismul care sfidează gravitaţia

Pentru a 21-a ediţie a SIHH, Cartier sfidează gravitaţia cu ceasul Rotonde de Cartier Astroré­gulateur dotat cu Calibrul 9800 MC. Acest mecanism neutralizează efectele forţei gravitaţionale asupra acurateţii orei atunci când ceasul se află în poziţie verticală. Eşapamentul, oscilatorul şi secundarul sunt poziţionate pe rotor pentru a menţine centrul de gravitaţie într-o singură poziţie.

Carcasa din niobiu-titaniu are diametrul de 50 mm. Coroana circulară din titaniu este împodobită cu un cabochon din safir.

Ceasul este etanş până la o adâncime de 30 de metri şi are cureaua neagră din piele de aligator. Modelul este disponibil într-o ediţie limitată de numai 50 de piese numerotate individual.

Flying tourbillon

Tourbillonul, un punct de referinţă în universul orologeriei de lux, semnalează reînvierea unei piese de colecţie din linia Perrelet. Cu o carcasă generoasă ce are diametrul de 50 mm, în două variante - aur roz şi oţel DLC, noul model Automatic Flying Tourbillon este o reinterpretare a tourbillonului automatic cu indicatorul pentru ore şi minute poziţionat într-o parte. Perrelet a adaptat structura şi compoziţia noii piese pentru a evoca multidimensionalitatea timpului. De aceea flying tourbillon se află în centrul unui inel cilindric poziţionat la ora 6. Două zone în formă de aripi din fibră de carbon aşază în centrul atenţiei ora 12 iar indicatorul minutelor se potriveşte stilistic foarte bine cu conturul pe care îl defineşte. În partea din spate carcasa lasă la vedere decoraţia mecanismului "Côte de Genève". Mecanismul este completat de brăţara din cauciuc şi catarama din oţel DLC într-o ediţie limitată de numai 20 de piese.

Primul tourbillon automatic ultraplat

După Calibrul Piaget 600P (cel mai subţire tourbillon mechanic din lume) şi Calibrul Piaget 1208P (mecanismul automatic extraplat), Piaget aduce în 2011 un record - Calibrul 1270P, cel mai plat tourbillon automatic de numai 5,5 mm. Piaget Emperador Coussin Tourbillon Automatic este unul dintre cele mai subţiri ceasuri care există în acest moment, cu o carcasă groasă de numai 10,4 mm. În plus, această piesă permite şi vederea mecanismului şi mai ales a micro-rotorului excentric din aur.

Feminitate de la Versace

Meduza, logo-ul simbolic al brandului, a fost stilizată într-o manieră contemporană pentru a reflecta cât mai bine esenţa glamour a Casei. Designul piesei Krios este inspirat de primul model de ceas creat de Gianni Versace. Carcasa rotunjită adăposteşte un mecanism elveţian "Ronda". Liniile sinuoase sunt caracterele distinctive ale ceasului. Cadranul, disponibil în două variante - alb şi negru, arată orele marcate de numere romane. Partea de sus a acestuia este transparentă, decorată cu logo-ul Meduza în dreptul orei 12. Ceasul este disponibil cu o curea din piele de viţel decorată cu efecte metalice şi cataramă-fluture sau cu curea din oţel inoxidabil.

Un ceas pentru globetrotteri

Vacheron Constantin prezintă Patrimony Traditionnelle World Time, un ceas mechanic (automatic) capabil să arate ora în 37 de zone ale lumii, inclusiv cele situate la o jumătate sau un sfert de oră diferenţă, mulţumită noului său calibru, 2460 WT, dezvoltat şi manufacturat de Vacheron Constantin şi marcat cu prestigioasul Hallmark of Geneva. Această complicaţie folositoare mai ales globetrotterilor trece lin de la un fus orar la altul cu ajutorul coroanei. Carcasa de 42,50 mm în diametru este realizată din aur roz de 18 carate.

Puritate şi rezistenţă

În acelaşi stil curat, rafinat al manufacturii, colecţia Girard-Perregaux 1966 adună câteva dintre cele mai inventive modele clasice de ceasuri. Cea mai recentă creaţie a acestei linii, Girard-Perregaux 1966 Small Second, are un design care inspiră puritate şi poartă însemnele distinctive ale brandului până în cele mai mici detalii. Pentru un omagiu contemporan al tradiţiei, Girard-Perregaux a ales emailul pentru cadran ca fiind singura opţiune evidentă. Proprietăţile acestui material precum şi compo­nentele speciale fac din cadran o piesă ultrarezis­tentă. Modelul se remarcă şi datorită noului mecanism automatic, dezvoltat din Calibrul Girard-Perregaux 3300.