Ceasuri & Bijuterii

Universul într-un cadran

28 iun 2013 342 afişări
Din aceeaşi categorie

Cei ce doresc o piesă orologeră de colecţie pot să-şi comande pentru câteva sute de mii de euro şi o perioadă  de câteva luni de aşteptare un ceas IWC Portuguese Siderale Scafusia, dezvoltat după o cercetare de zece ani care  a dat naştere la cea mai complexă piesă realizată vreodată de brandul elveţian cu istorie de peste 140 de ani. 

Pe pământ măsurarea timpului se bazează pe durata medie a unei zile solare, însă pentru observarea stelelor  măsurarea timpului se face în funcţie de o zi siderală. Timpul sideral înseamnă, de fapt, timpul scurs între două treceri consecutive ale unei stele la acelaşi meridian. Cele două tipuri de zile diferă ca durată, cea cunoscută de noi este de 24 de ore, în timp ce ziua siderală este cu aproximativ 4 minute mai scurtă. Subafişajul de 24 de ore poziţionat în dreptul orei 12 arată cu o acurateţe uimitoare timpul scurs într-o zi siderală permiţând astfel purtătorului să observe pe cadran în acelaşi timp scurgerea timpului după două metode diferite de calcul.

Ceasul  nu este surprinzător însă doar prin complicaţii, ci şi prin design - pe spate este imprimat cerul pe timpul nopţii şi un calendar perpetuu. Astfel purtătorul poate vedea pe ceas acelaşi cer de noapte pe care-l vede „live“ într-o locaţie aleasă de el. Inginerii de la IWC au folosit coordonatele anumitor locaţii pentru a calcula unghiul orizontului, folosindu-se apoi de camerele care controlează imaginea apusului şi răsăritului.

Cumpărătorul unui astfel de ceas primeşte şI o lupă pentru a urmări pe îndelete tot acest univers în miniatură. Fiecare ceas este unic  nu numai datorită hărţii celeste personalizate pentru fiecare client, pe spatele ceasului, însă şi pentru că purtătorul poate alege pentru cadran şi curea  dintr-o gamă largă de materiale şi culori.