Ceasuri & Bijuterii

V4, in sfarsit

02 iul 2009 66 afişări
Din aceeaşi categorie
V4, in sfarsit
TAG Heuer Monaco V4, numarul 001/150, va fi licitat in cadrul Galei Only Watch 2009, pe 24 septembrie, la Monaco.
V4 este primul ceas din lume cu transmisie prin curea si masa oscilanta liniara. Modelul a fost prezentat ca si Concept Watch la Baselworld 2004, iar acum, dupa cinci ani, a intrat in sfarsit in productie, marcand sarbatorirea a 150 de ani de la infiintarea companiei. Pinioanele mecanismului mecanic traditional au fost inlocuite la Monaco V4 cu un releu din 5 curele de transmisie crestate, a caror tensiune este controlata de catre piulitele de strangere. Sistemul automat de intoarcere este de asemenea unic: greutatea oscilanta, blocul de 12g de wolfram, nu se misca inainte si inapoi, ci doar sus sau jos - 28.000 vibratii pe ora - pe o traiectorie intre cele 4 casete arc, care sunt montate in forma de V pe placa principala si inclinate la 15 grade, precum cilindrii intr-un motor de cursa de inalta clasa.
Cristalul safir taiat oblic, manufacturat 3-D, este alungit pentru a se integra perfect in ansamblul carcasei. Secundarul periferic este pozitionat in dreptul orei 4:30. Cureaua este din piele de aligator, cu sistem de inchidere dublu.
Designul este inspirat de Monaco, primul cronograf automatic din lume cu microrotor, creat in urma cu 40 de ani.
Only Watch este o licitatie de ceasuri unice, in scopuri caritabile, create special de cele mai exclusiviste branduri de ceasuri elvetiene. O data la doi ani, acest eveniment se desfasoara sub patronajul Printului Albert II si al Monegasque Association.