Ceasuri & Bijuterii

Vedeţi aici cum arată colecţia de bijuterii a lui Elizabeth Taylor

09 sep 2011 624 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

O colecţie de bijuterii ce au aparţinut actriţei Elizabeth Taylor va fi scoasă la licitaţie în decembrie. Printre cele 269 de piese se regăseşte inelul cu diamant de 33.19 carate, dăruit de Richard Burton, cel de-al cincelea soţ al actriţei. Valoarea inelului a fost estimată între 2.5 şi 3.5 milioane de dolari.

La licitaţie vor fi scoase de asemenea o serie de inele printre care două inele de nuntă dăruite de Burton lui Elizabeth Taylor în 1964 şi 1975, un set de trei inele câştigate de actriţă după ce l-a bătut pe Burton la un joc de ping pong şi un inel cu rubin de 8.24 carate pe care Burton i l-a făcut actriţei cadou de Crăciun.

Perla în formă de pară, ce tronează în centrul colierului şi care are 55 de carate, a făcut parte în trecut din bijuteriile coroanei spaniole. Burton a cumpărat-o la o licitaţie în 1969 şi Elizabeth a comandat casei Cartier să construiască în jurul său perle şi rubine pentru a scoate în evidenţă ceea ce ea a denumit " cea mai perfectă perlă din lume".

Colierul în stil Art Deco a fost primit de Elizabeth Taylor de la Burton, în 1972, cu ocazia zilei de naştere de 40 de ani.

Actriţa a primit setul de bijuterii Cartier, în 1957, de la cel de-al treilea soţ al său, producătorul Mike Todd.

Printre broşele care vor fi scoase la vânzare în decembrie se găseşte şi "Night of the Iguana", dăruită de Burton la premiera filmului cu acelaşi nume, în 1964, şi o broşă care a aparţinut Ducesei de Winsdor şi care a fost cumpărată de Taylor, la o licitaţie, după moartea acesteia.

Setul de smaralde Bvlgari şi oglinda "Cleopatra" au fost printre obiectele cumpărate de Elizabeth Taylor în timpul călătoriilor sale în Roma pentru filmările la pelicula istorică Cleopatra.

Câteva dintre bijuterii vor fi expuse în toată lumea, pentru trei luni de zile. Turul va începe pe 15 septembrie în Moscova şi se va termina pe 13 decembrie cu licitaţia organizată de Christie's.