Gadget

Comunicare cu stil

07 mai 2009 37 afişări
Din aceeaşi categorie
Accesul la informatie sau la e-mail, nevoia de a fi „online" oriunde si oricand au devenit necesitati primare, daca nu chiar vitale pentru businessurile din ziua de astazi, iar noile generatii de smartphone-uri incearca sa le sustina prin cat mai multe optiuni si facilitati . Noile telefoane sunt orientate catre comunicarea facila prin orice mijloace - video, vocala sau scrisa, sunt dotate cu tastatura Qwerty pentru scrierea rapida, internet de mare viteza si functii care de care mai utile si mai ergonomice.
Nokia E71 poate fi un astfel de echipament, unul care asigura accesul la informatiile importante, totul in conditii de mare viteza si de stabilitate in functionare.
Este unul dintre cele mai aratoase si bine echipate smartphone-uri cu tastatura completa Qwerty de pe piata si chiar si de la Nokia. De la prima vedere impresioneaza prin aspectul elegant si stilat, cu finisaje din crom si ecran tip oglinda. Este un telefon fin atat prin aspect, dimensiuni mici, dar si prin calitatea materialelor din care a fost construit, fara sa faca rabat de la o rezistenta sporita la caderi accidentale. Aspectul are un singur minus: butonul de pornire, rosu, realizat dintr-un plastic care face nota discordanta cu restul materialelor. Este un telefon nici prea greu, nici prea usor dar subtire (10 mm), care incape fara sa deranjeze si intr-un buzunar mai stramt chiar daca este un pic mai lat decat un telefon obisnuit.
Partea de comunicare prin voce se realizeaza in cele mai bune conditii, receptia semnalului si calitatea convorbirilor realizandu-se la parametri optimi, clar si fara interferente. Foarte utila este si functia de administrare a apelurilor avand posibilitatea de filtrare pe diferite criterii.
Din start vreau sa spun ca nu este un telefon creat pentru divertismentul total, nici memoria interna, nici camera foto sau lipsa codecurilor Xvid sau DivX neajutandu-l in acest sens. Asigura in schimb foarte bine functiile simple, audio in special, cum ar fi ascultarea de muzica sau a posturilor de radio, dar si vizualizarea fisierelor video de tip Mpeg4. Spatiul de stocare poate fi extins cu ajutorul unui card microSD.
Dupa cum am mai spus comunicarea rapida, prin orice mijloace, este scopul sau principal. Adresele de e-mail se configureaza foarte usor, cu ajutorul unor vrajitorii, simplu chiar si pentru cei mai neinitiati dintre noi. Sa nu uitam si de compatibilitatea POP3, Imap sau push-mail pentru serverele de Exchange, o facilitate utila in ziua de astazi.
Ecranul este destul de mare pentru a putea vizualiza in conditii foarte bune e-mailul, paginile de internet sau calendarul intalnirilor. Este luminos, caracterele si imaginile se vad clar chiar si la unghiuri mai largi, iar culorile sunt vii, singura mica problema aparand in lumina puternice de unde geamul are tendinte puternic reflexiv.
Tastatura Qwerty este atuul sau principal, fiind un telefon destinat in special acelora care comunica sau se informeaza foarte mult in scris. Butoanele tastaturii par un pic prea mici, dar cu putina atentie se poate lucra pe ele foarte bine, mai ales ca sunt realizate dintr-un material care sporeste aderenta, iar forma lor este
curbata spre varf pentru a nu atinge mai multe deodata.
Conectica si posibilitatile sale de conectare sunt multiple: de la vechiul port infrarosu pana la 3,5G, Wi-fi, Bluetooth, port mini USB sau slot microSD. Putem transfera informatii in ce mod ne poate fi noua mai simplu, prin internet sau fizic, prin celelalte posibilitati de conectare.
Nici pe partea de autonomie nu dezamageste, chiar cu acest ecran destul de mare am avut chiar si 3 zile pana la urmatoarea reincarcare, timp in care am folosit pe langa telefonia pura si accesul la internet prin conexiunea de date 3G sau Wi-fi.
Un alt aspect la care nu am ramas nepasator este browserul de internet care este unul dintre cele mai complete de pe piata, reusind sa vizualizez de la simple pagini HTML pana la videoclipuri de pe YouTube, unul dintre atuurile telefoanelor cu sistem de operare Symbian. GPS-ul a localizat exact si destul de rapid pozitia mea pe harta Nokia in Bucuresti, singura pe care am avut-o incarcata, dar mult mai utila la nivel digital decat hartile Google, parerea mea.
Organizer-ul este unul dintre cele mai aratoase, elaborate si usor de utilizat dintre cele pe care le-am vazut, iar cu Suita Quick Office putem crea chiar si mobil, minidocumente, tabele de calcul sau prezentari, o functie pe care noi o folosim mai mult pentru vizualizarea si (poate) modificarea atasamentelor primite decat pentru crearea unora noi, un lucru nu prea simplu de realizat pe un ecran mic.
Camera foto este unul din punctele sale slabe, cei 3,2 megapixeli fiind destul de putini si limitati pentru pretentiile din ziua de astazi. Fotografiile si filmele realizate sunt putin intunecate si au o calitate medie spre slaba, dar cum nu este un telefon dedicat acestui aspect multimedia, se poate trece cu vederea.
Nokia E71 este un telefon care combina aspectul atragator cu functionarea excelenta si cu multiple optiuni si facilitati care ne pot ajuta sa ducem la bun sfarsit si in timp util sarcinile de serviciu, fiind in acest fel o puternica unealta de lucru.
La liber, fara abonament inclus, il gasim la www.pcgarage.ro la un pret aproximativ de 1.500 RON.
 
Caracteristici tehnice
- Greutate: 127 grame
- Dimensiuni: 114x57x10 mm
- Ecran: 2,36 inchi, rezolutie 240x320 pixeli
- Memorie interna: 110MB
- Slot microSD pentru cresterea capacitatii de stocare
- HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, port infrarosu
- Quad band: 850/900/1800/1900
- Camera 3,2 megapixeli
- Compatibilitate audio: mp3, wma, aac
- Radio FM
 
Pro
- functionare si aspect de nota 10
- conexiune 3 G
- browser-ul de internet cel mai complet
- autonomie mare de functionare
 
Contra
- camera foto slaba
 
www.imidoresc.ro