Gadget

În culori, pentru connaiseuri

21 mai 2012 402 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Asus Transformer Pad

Asus revine primăvara cu încă o serie de tablete colorate de data aceasta în albastru şi roşu şi echipate cu procesoarele quad Nvidia Tegra 3, ale căror performanţe pot asigura accesul atât în aplicaţiile de informare şi comunicare, cât şi în jocuri cu o grafică complexă sau filme la rezoluţii full HD. Utilizatorii vor avea la dispoziţie un ecran IPS de 10.1 inchi cu o rezoluţie de 1280x800 pixeli, un procesor Nvidia Tegra 3 la 1.2 Ghz secondat de unul grafic GeForce, 1GB memorie RAM, stocare internă de 32GB, o cameră de 8 Megapixeli şi o autonomie de până în 10 ore. Cei care vor opta şi pentru tastatura cu andocare vor beneficia de încă o baterie pentru creşterea autonomiei, de un port USB 2.0 sau de un slot SDHC, util la salvarea rapidă a fotografiilor.

Tableta Asus TF300 are un preţ de aproximativ 1.850 lei, iar kitul în care este inclusă şi tastatura, 2.250 lei. www.asus.com

Canon Ixus 240 HS IS

Şi Canon vine cu o ofertă colorată de sezon, prin compactele premium 240HS din gama Ixus, disponibile în argintiu, albastru, negru şi roz. Pe cât de mici şi de prezentabile, pe atât sunt de performante, acestea încorporând un senzor CMOS de 16 Megapixeli, un procesor DIGIC 5, lentile cu zoom optic 5x, diafragmă f/2.7-5.9, un ecran tactil de 3.2 inchi, dar şi conexiune Wi-Fi pentru partajarea rapidă a fotografiilor.

Bineînţeles că pot înregistra şi videoclipuri la rezoluţii full HD cu sunet stereo şi zoom optic activ şi nu le lipsesc nici moduri automate de fotografiere şi filmare pentru obţinerea unor rezultate corect expuse, clare şi de calitate.

Canon Ixus 240 HS are un preţ de aproximativ 1.330 lei, www.f64.ro

.

JVC UX-VJ5

Compania japoneză JVC ne supune atenţiei un interesant gadget audio cu cd-player şi andocare pentru iPhone sau iPad, perfect pentru cei care vor să se bucure de ritmurile preferate atât la birou, cât şi în intimitatea unei camere de dimensiuni reduse.

La el se pot conecta şi alte surse audio, fie prin intermediul intrării auxiliare, fie prin portul USB, este compatibil MP3 şi redă muzica la o putere de 30W RMS.

Are un preţ de aproximativ 200 de euro, www.jvc.ro.

Sony SLT Alpha 57

Noua cameră SLT Alpha 57, cu oglindă transparentă, deşi este dedicată în special amatorilor sau începătorilor, impresionează atât prin construcţia de calitate, prin specificaţiile de top, dar şi prin diversitatea de funcţii inteligente şi efecte creative.

Fişa tehnică constă într-un senzor APS HD CMOS de 16.1 Megapixeli, un procesor BIONZ, o capacitatea de fotografiere în rafală de 12cps, sensibilitate ISO între 100 şi 16.000, un sistem de autofocus în 15 puncte cu 3 senzori în cruce, un ecran LCD de 3 inchi şi vizor electronic cu 1.440.000 puncte.

Utilizatorii au la dispoziţie posibilitatea înregistrării video la rezoluţii full HD cu autofocus continuu şi sunet stereo, nu mai puţin de 11 efecte de fotografiere, dar şi funcţie Auto Portrait Framing care ne poate ajuta să realizăm fotografii cu portrete corect încadrate, pentru un efect vizual desăvârşit.

Pe www.f64.ro are un preţ de aproximativ 3.400 lei, cu obiectiv 18-55mm.

Dell XPS 13

Ultrabook-ul XPS 13 al celor de la Dell impresionează prin construcţia premium, elegantă, într-o combinaţie rafinată de aluminiu şi fibră de carbon, care nu se lasă neobservată.

Este unul dintre reprezentanţii de seamă ai valului de ultrabook-uri Intel, într-o carcasă slim cu grosime maximă de 18mm şi o greutate de 1,3 Kg fiind încorporate tehnologii performante, care pot asigura un suport real de lucru atât în aplicaţiile de business, cât şi în cele dedicate divertismentului High Definition.

Acesta încor­porează un ecran de 13.3 inchi protejat cu sticlă Gorilla, un procesor Intel Core i5 la 1.6Ghz, 4GB memorie RAM, un SSD de 128GB, tehnologie USB 3.0 şi acumulator cu 6 celule pentru o autonomie cât mai extinsă.

Are un preţ de aproximativ 5.500 lei, www.dell.com.

de Bogdan Petre, www.imidoresc.ro