Gadget

Motorola Milestone – Piatra de hotar

08 iul 2010 75 afişări
Din aceeaşi categorie
Motorola Milestone – Piatra de hotar

Are un aspect simplu, geometric, cu linii drepte, serios şi elegant, cu cateva inflexiuni aurii, care îi conferă şi un stil retro. Impresia generală este cea a unui device premium, datorată aspectului, materialelor utilizate, finisajelor fără reproş şi modului ferm în care se acţionează mecanismul slide-ului. Este un telefon robust, solid, care ar face faţă cu brio unei utilizări intensive şi cu o greutate de 139 de grame care îl face pretabil mai degrabă domnilor.
Configuraţia pe baza procesorului la 550 Mhz şi a celor 256 MB de RAM poate susţine fără probleme o funcţionare corectă a sistemului de operare Android 2.1. A mers ca uns, rapid şi fără întârzieri în răspuns, în toate aplicaţiile pe care le-am utilizat, fie în browserul de internet, în programele destinate socializării online pe Facebook sau Twitter, dar şi în cele de fotografiere, orientare în teren sau e-mail.
Androidul, un sistem de operare destul de tânăr, orientat către platformele mobile, îşi dovedeşte şi în acest caz fiabilitatea şi operarea facilă, alături bineînţeles de necesitatea unui abonament special pentru transferul de date pe internet.
Să nu uităm că, la bază, este totuşi un telefon. Am remarcat recepţia puternică a semnalului, chiar în zone în care cu alte telefoane am mici probleme, convorbirile având parte de claritate şi un nivel al volumului mai mult decât suficient. O facilitate pe care unii dintre voi o vor aprecia este faptul că, direct din lista de contacte, putem refuza apelurile oricărui contact, acestuia răspunzându-i automat căsuţa vocală.
Are unul dintre cele mai bune ecrane tactile cu care am lucrat până acum, chiar se apropie de calitatea pe care ţi-o oferă unul de iPhone. Vă poate oferi o experienţă plăcută în utilizare, cu răspuns exact şi fără întârzieri.
Are dimensiuni şi o rezoluţie pe care putem vizualiza în condiţii onorabile şi confortabile cam orice aplicaţie utilizată. Finisajul lucios îşi va spune cuvântul în mediile puternic luminate, condiţii în care vizualizarea este dificilă.
Accelerometrul este un alt atu, răspunde prompt chiar şi la rotirile bruşte sau la deschiderea tastaturii. Tastatura qwerty este un plus categoric, un accesoriu util pentru scrierea mai rapidă şi mai exactă, cu siguranţă fiind apreciată de către cei care comunică foarte mult în scris de pe mobil, fie că redactează mesaje scurte, e-mail-uri sau îşi actualizează frecvent status-ul pe Facebook sau Twitter. Tastele, destul de bine spaţiate între ele, au fost de ajuns pentru ca degetele mele, nu cele mai subţirele din branşă, să poată tasta cât de cât confortabil, cu puţină atenţie totuşi.
În dreapta ei, este prezent şi un "D-Pad", un bloc cu taste direcţionale, mult mai util la editarea unui text decât funcţiile tactile.
Cu 3G-ul activat şi cu aplicatiile de Facebook,Twitter şi Gmail active permanent, un pic de browsing pe internet, plus convorbirile de voce zilnice, bateria din dotare mi-a oferit o autonomie de maximum 2 zile, adică nu mai mult de 36 de ore.
Am sesizat şi câteva momente în care s-a încins în zona camerei foto, aceasta fiind poate zona în care este aşezat procesorul, mai solicitat în clipele în care lucrează la capacitate maximă.
Majoritatea aplicaţiilor preinstalate sunt marca Google, de la Gmail până la Google Maps, Google Translate sau Google Search. Dacă aveţi nevoie de alte aplicaţii, utile sau doar pentru distracţie, aveţi la dispoziţie Android Market de unde descărcaţi pe oricare dintre cele peste 15.000 existente. Amintesc şi de compatibilitatea cu serverul de mail al celor de la Microsoft, Exchange, un feature pe care cei de la Google l-au luat în considerare.
Chiar dacă poate fi clasificat ca şi telefon de business poate doar din cauza aspectului prea sobru, dispune pe deplin şi de suport pentru rularea fişierelor multimedia. Este compatibil cu formatele MP3, H.263, H.264, MPEG-4, WAV, AAC sau OGG. Difuzorul redă un sunet puternic, chiar gălăgios as putea spune. Camera foto are un blitz LED care vă poate fi util doar pe distanţe extrem de scurte, iar fotografiile pot fi geocodate. Are câteva efecte şi tipuri de Scene pe care le putem utiliza creativ, dar calitatea fotografiilor este mediocră. Am remarcat faptul că filmează cu rezultate cu mult peste cele ale fotografierii, la rezoluţii de 720x480 pixeli.
Este clar că cei de la Motorola îşi pun toată încrederea în puterea sistemului de operare Android şi a beneficiilor pe care acesta le oferă, Milestone-ul fiind un smartphone complet, o adevărată piatră de hotar, un simbol al schimbării strategiei către comunicarea totală prin intermediul oricărui mediu existent la ora actuală.
Poate fi găsit în reţeaua Orange, la preţuri începând cu 199 euro.
www.imidoresc.ro

Caracteristici Tehnice

Ecran: 3.7 inchi
Rezoluţie ecran: 480 x 854 pixeli
Camera: 5 MP
Dimensiuni: 116 x 60 x 13 mm
Greutate: 140 grame
GPS: Da
Wi-Fi: Da
Bluetooth: Da
Memorie internă: 300 MB
Suport card: MicroSD 8GB

Concluzii

Pro
- Aspect de business, elegant
- Android-ul 2.1care asigură o funcţionare ireproşabilă
- Filmează la o calitate decentă
Contra
- Fotografierea lasă de dorit