Gadget

Practic si de lux: BMW Seria 5 GT

04 mar 2009 52 afişări
Din aceeaşi categorie
Cu doua saptamani inainte de prezentarea oficiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, BMW a prezentat in cadrul unui grup restrans noul concept Seria 5 Gran Turismo, care anunta intrarea marcii germane intr-o noua era. Automobilul imprumuta din tehnologia de pe noua Serie 7 si o imbina cu elemente practice preluate de la X5. Designul, ca la toate BMW-urile desenate de Chris Bangle, nu este "ciudat", ci mai degraba putin extravagant. Spre exemplu, partea frontala preia linii de la Seria 7, in timp ce portierele nu au cadru pentru geamuri, la fel ca intr-un coupe. In plus, partea din spate seamana cu cea de la X6, in timp ce portbagajul preia ideea de la Skoda Superb cu dublu hayon, masina fiind in acelasi timp si hatchback si sedan. Cand iei loc la volan uiti ca ar trebui sa fii intr-un Gran Turismo. Ai impresia ca esti intr-un X6 fara roti sau intr-un Seria 7 cu roti de camion. Ai o pozitie inalta, care iti ofera o vizibilitate foarte buna, dar in acelasi timp corecta. Doar nu te afli la volanul unui tot-teren.
Scaunele spate pot fi reglate individual, la fel ca cele dintr-un Maybach, in timp ce portbagajul este separat printr-un perete despartitor. Ceea ce ar trebui sa zguduie din temelii universul oricarui fan BMW este modularitatea portbagajului, care in functie de preferinte poate avea intre 430 si peste 500 de litri, prin culisarea scaunelor din spate.
Pentru ca pachetul sa fie complet, noul Seria 5 GT va putea fi echipat si cu o motorizare hibrida, la fel ca X6.
In Romania noul model va fi lansat in ultimul trimestru al acestui an, in timp ce preturile vor fi comunicate dupa prezentarea de la Salonul Auto de la Frankfurt. In ceea ce priveste pretul, cel mai probabil va fi cuprins intre 50.000 si 90.000 de euro.