Gastronomie

21 mld. dolari pentru prima pizzerie de pe lună

04 sep 2011 848 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
 21 de miliarde de dolari pentru prima pizzerie de pe lună

Lanţul de pizzerii Domino a declarat că intenţionează să deschidă un restaurant şi pe lună. Scott K. Oelkers, preşedintele japonez al Domino spune că investiţia în afacerea din spaţiu s-ar ridica la aproximativ 21 de miliarde de dolari. Acest calcul a luat în considerare, printre altele, transportul cu 15 nave spaţiale a 70 de tone de material de construcţie şi echipament pentru realizarea pizzelor.

Pentru a reduce costurile construcţiei preşedintele Domino a spus că va folosi şi depunerile minerale de pe lună pentru a produce beton.

"În viitor anticipăm că mulţi oameni vor locui pe lună , la început astronauţii care vor explora zona şi apoi cetăţenii cu acte în regulă", au spus reprezentanţii Domino

"Am început să ne gândim la acest proiect anul trecut, deşi nu ştim când va fi deschiderea oficială".

Pizza Hut, compania rivală, a ridicat ştafeta în 2001 când a livrat pentru prima oară pizza astronauţilor de pe orbita Pământului, din Staţia Spaţială Internaţională.

Până să ajungă pe lună Domino nu s-a lăsat mai prejos în extravaganţe. În decembrie anul trecut, pentru a sărbători 25 de ani de la lansarea în Japonia, a oferit suma de 33.000 de dolari unei persoane care a dorit să livreze pizza timp de o oră.