Gastronomie

Acelaşi, dar cu totul altul

13 iun 2023 114 afişări
Din aceeaşi categorie

Mai sugestiv, dar nu mai puţin iconic, Cointreau schimbă totul... cu excepţia reţetei sale.

După aproape 140 de ani în care a scris istorie, Maison Cointreau începe un nou capitol în povestea sa, capitol ce debutează cu cea mai importantă reproiectare a designului sticlei şi a etichetei de până acum. Licoarea intră într-o nouă eră datorită designului reinterpretat al sticlei, dar care păstrează însă elementele sale recognoscibile şi anume marginile pătrate şi culoarea de chihlimbar.

V-aţi intrebat vreodată de ce sticla Cointreau este pătrăţoasă şi nu are o formă rotunjită? Fiecare dintre cele patru laturi reprezintă unul dintre cele patru ingrediente-cheie ale produsului – coajă de portocală, distilat, apă şi zahăr.

Diferită, dar totodată uşor de recunoscut, noua sticlă Cointreau L'Unique reprezintă un omagiu adus istoriei casei, dar şi o celebrare a lichiorului de portocale pe care îl găzduieşte. În această variantă, Cointreau va fi disponibil în România din primăvara lui 2023.

Obţinută în proporţie de două treimi din sticlă reciclată, această nouă versiune păstrează elementele esenţiale, dar este gândită pentru a pune şi mai mult în valoare ce se află la interior. Astfel, produsul ce stă la baza reţetei lichiorului, portocala, este ilustrat pentru prima dată pe etichetă. De asemenea, distileria originală Cointreau este înfăţişată atât pe etichetă, cât şi în gravura de pe sticlă, un omagiu adus istoriei îndelungate a casei fondate în 1849 la Angers, în Franţa.

Dincolo de aceste elemente, noul design vine şi cu îmbunătăţiri legate de ergonomie, astfel că forma sticlei a fost prelungită, pentru ca lichiorul să fie mai uşor de turnat în pahare. Şi asta fără ca greutatea să crească, fapt ce a fost o provocare tehnică majoră. De asemenea, aceasta vine, în premieră, cu un cod QR, care oferă acces instantaneu la o experienţă dedicată, în mediul virtual, pe cointreau.com. Astfel, cu o simplă scanare, consumatorii au acces la aproape 400 de reţete de cocktailuri. De altfel, Cointreau este un „ingredient“ de bază în multe mixuri, regăsindu-se inclusiv în reţetele originale ale cocktailurilor Margarita şi Cosmopolitan.

„Sticla Cointreau L'Unique este iconică. Ne-am dorit cu siguranţă să o modernizăm, dar mai presus de toate am vrut să-i păstrăm codurile vintage şi să respectăm alura imaginată de Édouard Cointreau. Prin urmare, ne-am bazat pe geneza Cointreau: originile din Angers, know-how-ul fondatorului ca Liquorist-Distiller şi fructul său preţios, portocala“, spune Fanny Chtromberg, director internaţional Cointreau.

Caracterul distinctiv al lichiorului Cointreau este rezultatul selecţiei meticuloase, armonizării şi distilării esenţelor obţinute din coji de portocale dulci şi amare, sarcină încredinţată maestrului distilator Maison Cointreau.

Parte a grupului Rémy Cointreau, Casa Cointreau are o poveste care se scrie pe parcursul a şase generaţii ale aceleiaşi famili. Alfred Cointreau

este cel care astăzi duce istoria mai departe.

www.consuma-reponsabil.ro