Gastronomie

Cea mai mica si mandra dintre... cafenele

15 oct 2009 134 afişări
Din aceeaşi categorie
Cea mai mica si mandra dintre... cafenele

Toata lumea stie cafenelele de pe Lipscani, cu mese multe, inarmate cu scaune si meniuri pline de promisiuni culinare si cocteiluri. Au impanzit centrul vechi chemand insistent clientii si lasand prea multe alegeri pana si pentru cei mai hotarati. Saptamana trecuta s-a mai deschis totusi o cafenea, insa mica, retrasa, parca diferita de armata aflata la doar cativa pasi de ea, denumita alintat Ninetto. Aflata pe strada Franceza la numarul 8, aceasta arata chiar cochet cu pancartele ei caramizii pe care sta scris intr-un stil usor britanic si sofisticat "Sweets of various kinds" sau "Carefully selected coffee types". Parca e unul dintre acele locuri inexplicabil familiare din strainatate, de unde iti cumperi croissant-ul si cafeaua cu lapte de dimineata, inainte de a porni sa explorezi orasul ca turist.

Si la Ninetto se gasesc mic-dejunuri de rasfat cu lapte cu miere si scortisoara si croissant, sau tarte cu fructe de padure si frappe-uri cu topping de ciocolata si inghetata de vanilie (toate preturile sunt sub 10 lei). Iar pentru oamenii de afaceri care n-au timp de povesti cu topping de ciocolata, in meniu exista Ristretto, un shot intens de espresso si atat.

Revenind la prajituri, la Ninetto toate produsele (cafea sau tarta) pot fi "accesorizate" la cerere cu frisca naturala pregatita pe loc la masina...un rai de frisca cu privire la strada.

Ninetto este insa, in principal, un "take away concept" si livreaza pentru clienti de la caffe-latte-uri (si ele cu frisca si scortisoara), sandvisuri si baghete calde si rumene pana la sucuri naturale Yoga, de pere sau caise. Dar pentru cine vrea sa poposeasca la o ciocolata calda e loc suficient pe cele cateva scaune rosii dinauntru sau pe terasa din fata care, fie ploaie, fie ninsoare, va ramane neclintita sub umbrelele mari si grele.