Gastronomie

Cea mai scumpă porţie de paste din lume

11 ian 2013 837 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Un restaurant Italian din Manhattan a adăugat în meniul realizat special pentru  acest început de an, o porţie de paste care costă 2.013 dolari, scrie AFP news. Pastele sunt făcute în casă şI sunt acoperite, printre altele, cu homar proaspăt şi  28 de grame de trufe negre.  

BiCE, restaurantul Italian din New York, crede că felul de mâncare va avea success  printre gurmanzi, în pofida preţului ridicat. Bucătarul şef, Silverio Chavez, spune că felul de mâncare e cu atât mai special cu cât este servit pe o farfurie cu foiţă de aur, realizată de designerul Gianni Versace. Versace, care a murit în 1997, a fost se pare unul dintre clienţii fideli ai restaurantului deschis pentru prima oară în 1926, în Milano. Şapte luni înainte să moară designerul a fost  rugat de proprietarii restaurantului să realizeze o serie limitată de farfurii acoperite cu foiţă de aur. DeşI iniţial existau 800 de astfel de farfurii, în momentul de faţă au rămas doar 45.

În preţul de 2.013 dolari intră şI un aperitiv din calamari prăjiţi, o porţie de escalop de viţel în sos de lămâie, alături de spanac sotee şi cartofi gratinaţI şi un desert “special BiCE”. 

Citeşte şi: