Gastronomie

Din vorbă-n vorbă cu... Ludovic Ducrocq - The Grant’s Tour

29 iul 2011 109 afişări
Din aceeaşi categorie

Bagaj de jet setter


Ducrocq a început să lucreze pentru famila Grant în urmă cu 11 ani, mai întâi ca ghid turistic pentru distilerii, iar din 2009 ca brand ambassador. "În 2002 am călătorit pentru prima oară în numele companiei, iar acum fac asta săptămânal". Bagajul său de jet setter e de obicei sumar, îşi ia întotdeauna cu el paşaportul, cardul de credit, laptop-ul, Blackberry-ul, ipad-ul şi când îi permite controlul vamal... mostre de whisky. "Cu cât călătoreşti mai mult, cu atât înveţi să reduci din bagaj".


Între tradiţe şi blogging


Trendurile se schimbă tot timpul, însă whisky-ul e o băutură cu tradiţie- se bea din 1494. În esenţă puţine lucruri s-au schimbat de atunci, în producerea whisky-ului sunt folosite aceleaşi ingrediente, aceleaşi reţete şi metode. Doar că între timp consumatorii s-au mutat cu toţii pe Facebook.

De când a fost numit ambasador Ludovic Ducrocq şi-a lansat şi un blog denumit behindtheblend.com. Aici scrie despre călătoriile sale sau dezvăluie poveşti din spatele brandului. Recent acesta a postat povestea din spatele formei triunghiulare a sticlei de Grant's, ataşând o scrisoare scrisă chiar de Hans Schleger, designerul care în urmă cu 50 de ani a inventat respectiva formă pentru brand.


Ritualul din paharul cu whisky


" Eu sunt un entuziast al whisky-ului şi rar mi s-a întâmplat să dau peste un whisky nereuşit, de obicei e o băutură de calitate. Aşa că experienţa de a bea un pahar bun se rezumă la alţi factori. Depinde cu cine eşti, unde eşti, depinde chiar şi de influenţe climatice.

În funcţie de gusturi poţi alege să combini whisky cu apă. De obicei apa deschide buchetul de arome dintr-un pahar, în timp ce gheaţa îl închide.

Înainte de masă eu personal beau Grant's Ale Cask, maturat în butoaie de bere. E mai aromat, fructat şi îl beau cu multă gheaţă. După cină beau un pahar de Grant's Sherry Cask care e mai dur, mai sec. Iar la ocazii mai speciale beau Grant's de 25 de ani care are un gust intens şi complex. Este şi cel mai scump whisky pe care-l avem, costă 150 de lire sterline".


Profilul băutorului


"Eu văd băutorul de whisky ca pe un om sociabil, cu prieteni mulţi, căruia îi place să iasă, să experimenteze. Nu e o chestiune de sex sau vârstă ci de atitudine şi de modul de a gândi".


Înconjurul lumii


Grant's este distribuit în lumea întreagă de peste 100 de ani. "În momentul de faţă Franţa este cea mai largă piaţă de desfacere pentru whisky în general, deci şi pentru Grant's. Francezii obişnuiesc să bea un pahar înainte de masă.

Apoi suntem foarte apreciaţi şi în Marea Britanie. Iar acum se vorbeşte tot mai mult de India. Este o piaţă cu potenţial uriaş pentru consumul de whisky. Ei au o băutură locală care e denumită whisky doar că nu e produsă din cereale. Din păcate taxele lor de import sunt încă mari. China este următoarea vizată şi faptul că sunt în România înseamnă că ne concentrăm destul de mult şi pe Europa de Est".


"Eu văd băutorul de whisky ca pe un om sociabil, cu prieteni mulţi, căruia îi place să iasă, să experimenteze. Nu e o chestiune de sex sau vârstă ci de atitudine şi de modul de a gândi".