Gastronomie

Fiul preşedintelui Guineei Ecuatoriale, una dintre cele mai sărace ţări ale lumii, şi-a comandat un iaht de 400 de milioane de dolari

05 mar 2011 182 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie
Fiul preşedintelui Guineei Ecuatoriale, una dintre cele mai sărace ţări ale lumii, şi-a comandat un iaht de 400 de milioane de dolari

Odată construit, acesta va fi al doilea cel mai scump iaht privat din lume după megaiahtul Eclipse care aparţine miliardarului rus Roman Abramovich. Teodorin, fiul lui Teodoro Obiang Nguema, preşedintele Guineei Ecuatoriale din 1979, a comandat de curând acest iaht unui constructor german, susţin cei de la Global Witness, o organizaţie nonguvernamentală care luptă împotriva corupţiei şi exploatării necontrolate a resurselor.

Iahtul se va întinde pe o lungime de 118,5 metri şi va avea un cinematograf, un restaurant, bar, piscină şi un sistem de securitate complet cu senzori de mişcare în podea şi acces în camere pe bază de amprente. Deşi planurile pentru acest iaht sunt gata încă din 2009 cu o dată de livrare aproximativă în 2012, construcţia nu a început încă.

Guineea Ecuatorială este una dintre cele mai sărace ţări din Africa, dar şi un furnizor major de petrol (90% din încasările sale sunt obţinute din exportul hidrocarburilor). Potrivit presei locale, Teodorin trăieşte viaţa unui playboy internaţional şi este constant acuzat de corupţie. Printre extravaganţele sale se numără şi achiziţionarea unei vile de 34 de milioane de dolari în Malibu, California. Drept răspuns acesta a spus că are noroc în afaceri şi că îi place să trăiască bine.