Gastronomie

Fructe de mare şi produse locale- tendinţe în gastronomie, în 2013

19 feb 2013 787 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Anul acesta trendurile gastronomice din lumea haute cuisine anunţă în mare parte aceeaşI direcţie ca în 2012. Prezenţa fructelor de mare în aproape fiecare fel de mâncare, reinterpretarea reţetelor tradiţionale şI folosirea  produselor locale sunt doar câteva dintre tendinţele anului 2013. Dacă la începutul congresului Madrid Fusion, în 2013 , lumina reflectoarelor era pe Ferran Adria  şI cuvintele “bucătărie moleculară” , în 2013, se discută despre o revenire la tradiţional, local şI organic. Anul acesta, la Madrid Fusion, organizat între 21-23 ianuarie, au participat 10.000 de vizitatori şI 100 de bucătari şefi din 15 ţări, scrie The Wall Street Journal. De data aceasta au avut loc 30 de demonstraţii de bucătărie originală, 40 de prezentări de produse noi şi 18 workshopuri realizate pentru ca publicul să poată interacţiona cu bucătarii. Printre “chefii” care au atras atenţia în cadrul congresului, bucătarul spaniol Angel Leon,  care găteşte pe baza unor specii de peşte consideraţI “fără valoare commercială” şi aruncaţI de obicei de pescari, a prezentat la Madrid Fusion “Burrata marina din grăsimi de peşte şI plankton”. Bucătarul argentinian Javier Brichetto a surprins la rândul său tendinţele din 2013 într-o porţie de tapas din sardină cu frunze exotice cultivate organic în Peru. Iar Macarena de Castro, una dintre cele mai apreciate femei “chef” din lume, a folosit pentru demonstraţia sa doar ingrediente din Mallorca, locul său de naştere.    

 

 

Citeşte şi: