Gastronomie

Gastronomie suprarealistă sau cina la muzeu.

11 nov 2013 298 afişări
Din aceeaşi categorie

MoMA din New York organizează pe 14 noiembrie o cină inspirată din lucrările lui Magritte, denumită “Edible Magritte” pentru a promova expoziţia curentă dedicată artistului belgian, scrie Wall Street Journal.

 “Mă interesează  gastronomia, carnea şi mortalitatea” , spune Elaine Tin Nyo, artistul care a conceput evenimentul cu ajutorul lui Lynn Bound de la Cafe 2 , din cadrul MoMA.

Evenimentul de pe 14 este însă al doilea de acest gen. La prima cină Edible Magritte, invitaţii au fost serviţi cu cocktailuri albastre şi bezele roz din brânză, cu referire la pictura “Pink bels, Tatteretd skies”, însă cel mai popular a fost felul de mâncare inspirat după pictura “The Portrait”, adică o bucată de şuncă cu un ochi/ măslină aşezat în mijloc. Desertul nu a fost mai prejos, mesenii fiind invitaţi să disece cu mâna goală o pasăre de cicocolată plină cu sirop de zmeură.  Din meniul cinei nu vor lipsi probabil nici ouăle, acestea fiind o temă însemnată pentru artistul belgian. Invitaţii la masă vor primi şi un tur privat al expoziţiei.