Gastronomie

La ce râvnesc mai nou colecţionarii de whisky-sticle personalizate, de peste un milion de dolari.

22 iul 2013 2209 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Distileria scoţiană The Dalmore a încheiat un parteneriat cu magazinele Harrods pentru a lansa o colecţie inedită de sticle de whisky, scrie luxuo.com.

Colecţia Dalmore Paterson este denumită după Richard Paterson, “Master Distiller” al Dalmore şI cel care a evaluat, degustat şI selectat fiecare dintre cele 12 sticle.

Licorile datează din 1926 până în 1990 şI vorbesc despre viaţa personală a lui Paterson, purtând nume inspirate din personaje importante pentru degustător, precum bunicul sau tatăl său, dar şI numele fondatorilor companiei Dalmore, James Whyte şi Charles Mackay.

Sticlele sunt realizate manual, decantoarele sunt din cristal şI realizate de casa producătoare de cristal Glencairn, în timp ce bijutierii de lux Hamilton&Inches au gravat manual motivele din argint prezente pe sticle. Toate cel 12 sticle sunt prezentate în cutii de lemn, lucrate de specialistul Gavin Robertson în mai mult de 700 de ore.  

Alături de sticle, colecţionarii vor primi şI un fel de manuscrise înfoliate în argint cu explicaţii despre procesul de fabricare al whisky-ului scrise de mână chiar de către Richard Paterson.  

Colecţia de 12 sticle costă aproximativ 1.5 milioane de dolari.