Gastronomie

Lăsaţi animalele să vorbească...

17 iun 2010 50 afişări
Din aceeaşi categorie
Lăsaţi animalele să vorbească...

Poate că de vină a fost momentul când chelnerii le-au cântat Bella Notte Doamnei şi Vagabondului, pentru că, de ceva vreme, animalele au început să-şi ceară drepturile. Iar în ultimii ani se pare că au avut un lobby destul de bun - au câştigat saloane de coafură, spa-uri şi tabere de vacanţe special create doar pentru ele. Iar după atâţia ani de asuprire culinară şi meniuri formate doar din resturile de la mesele oamenilor, animalele au reuşit să obţină şi acelaşi drepturi gastronomice ca bipezii stăpâni - de exemplu alimentaţia bio.

Şi pentru că piaţa bio a crescut exponenţial în ultima vreme, la fel s-a întâmplat şi cu cea de produse bio pentru animale. Combinând cele două statistici, plus ambiţiile câinilor şi ale pisicilor ce au colaborat (doar de data asta) pentru o ţintă comună, a venit în Bucureşti şi ideea primului business de hrană bio pentru animale. Astfel la începutul lunii mai s-a lansat Organipets.ro, primul site care vinde mâncare bio pentru câini şi pisici. "Sperăm că am identificat o nişă de piaţă neacoperită de oferta actuală. Încercăm să oferim o alternativă celor care îşi doresc pentru animalele lor hrană cu ingrediente 100% bio, fără conservanţi, coloranţi, aditivi, arome artificiale etc", spune Laurenţiu Boeriu, manager Organipets România, care are la rândul său un câine şi două pisici (şi care probabil îl manipulează subtil).

Organipets România e unic importator al produselor distribuite de compania britanică cu acelaşi nume, înfiinţată în 2007, care a fost premiată de către Good Shopping Guide ca fiind cea mai bună companie de hrană pentru animale din Marea Britanie. Compania distribuie hrană eco pentru animale în peste 400 de magazine în Marea Britanie şi exportă în alte 10 ţări din Europa, printre care şi România.

Oricum "până la sfârşitul anului contăm pe vânzări de minimum 4-5 tone de hrană, depinde şi de modul în care se vor finaliza negocierile cu retailerii. Până acum, pe site am primit comenzi din toată ţara şi avem câţiva clienţi care se află deja la a 2-a comandă. După participarea la singurul târg de profil din ţară, Pet Expo (18-20 iunie), sperăm să beneficiem de un "buzz" (sau lătrat) şi mai mare în piaţă", încheie managerul Organipets...în numele animalelor de pretutindeni.